Şüpheli polislerin cep telefonu toplandı

Başbakan'ın gözaltındakilerin cep telefonları olmasının yasalara aykırı olduğunu söylemesi üzerine polislerin cep telefonları toplandı.

Şüpheli polislerin cep telefonu toplandı
Şüpheli polislerin cep telefonu toplandı
GİRİŞ 28.07.2014 13:48 GÜNCELLEME 28.07.2014 13:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Emniyetteki 'paralel yapı' mensuplarına yönelik olarak yapılan operasyonda gözaltına alınan emniyet mensuplarının cep telefonları tutanakla teslim edilmişti. Bunun üzerine dün iftar ve sahur vakitlerinde ellerinde cep telefonlarıyla görüntülenen polisler, sosyal medyada tartışma konusu olmuştu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı çıkışında konuya ilişkin yaptığı açıklamada birçok zanlının elinde cep telefonları olduğunun haberini aldığını söylemesi üzerine şüpheli emniyet mensuplarının cep telefonları toplandı.

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada, şüphelilerin fotoğraf çektirmelerinin yasalara aykırı olduğunu belirterek, “Aylar öncesine gittiğimizde bu tür paralel yargı veya paralel devlet içindeki yapılanmaya yönelik ne diyordu bunların yandaş medyaları. Bu yapının mensupların kendileri buralarda yaptıkları gibi yasa dinlemeden, kanun dinlemeden adliye sarayının içerisine girmek suretiyle zanlılarla poz vermeleri, resim çektirmeleri, bunların hiçbiri yasalar içinde yer alan konular değil, suçtur. Yine oradaki zanlıların birçoğunun elinde cep telefonlarının olduğu haberini aldık. Bununla ilgili de gerekenleri söyledik. Bunların üzerine gidilmesi lazım. Daha önce mafyanın, çetelerin öyle telefonları olduğunu biliriz. Şimdi de paralel güvenliğin elinde bu tür telefonların olması, kendi yazar çizerlerinin, bağımsız diye söylenen bağımlı milletvekillerini buralara gidip onlarla poz vermesi neyin ne olduğunu ortaya çıkarması açısından çok önemli” ifadelerine yer vermişti.

Cep telefonlarının savcılık talimatı üzerine toplatıldığını iddia eden avukatlar, telefonların geri alınması için savcılığa başvuruda bulunacaklarını söyledi. Savcılıktan ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • alparslan koç 9 yıl önce Şikayet Et
    anlayamadım. cep telefonları erdoğanın talimatı ile mi savcılık talimatı ile mi toplatıldı onu anlamadım, haberde ikiside geçiyorda
    Cevapla
  • serdar sever 9 yıl önce Şikayet Et
    imralı. Hakan şükürün imralıda çekilen fotoğrafları yayınlaması çok ilginç olmuş onlara serbest bu şanlı polislere mi suç
    Cevapla
  • ağası şen 9 yıl önce Şikayet Et
    DERHAL BUNLARIN İŞLEMİ YAPILMALI. Bu Gülencilerin Devlet ve Millet için ne kadar büyük tehlike olduğunu resmidir.Her kurumda bunlara operasyon yapılmalı
    Cevapla
  • güney kuzey 9 yıl önce Şikayet Et
    etme bulma dünyası.... sayın erdoğan haklı..herkes ektiğini biçecek....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'