Arınç: O geceyi hiç unutmuyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gazze ve Filistin'i anlatırken Başbakan'ın Davos'taki restinden bahsetti.

Arınç: O geceyi hiç unutmuyorum
Arınç: O geceyi hiç unutmuyorum
GİRİŞ 28.07.2014 17:04 GÜNCELLEME 28.07.2014 18:17

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "(Recep Tayyip Erdoğan) Çok şükür şimdi bu kişi, birileri çok korksa bile, istemese bile inşallah Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olacak. Hak ederek, yüzde yüz başarıyla" dedi.

Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada Davos'u hatırlattı.

"O geceyi hiç unutmuyorum"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dünyanın iyi tanıdığını vurgulayan Arınç, aile hayatı, okuduğu okullar, yaptığı işler, söylediği sözleri belli olan Erdoğan'ın, kredisini, derecesini dünyanın bildiğini söyledi. Gazze ve Filistin'de yaşananlara da değinen Arınç, şöyle dedi:

"Ama sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması gerekirken 20 tane sebep sayarsanız, 20 sebebe bedel ben size başka bir şey söyleyeyim. Bir İsrail'in askerine, komutanına, başbakanına, bakanına, cumhurbaşkanına, kimse dünyada Obama da dahil, Putin de dahil 'Sen katilsin adam öldürmesini bilirsin' dememiştir. Dünya'da bir tek insan çıktı, 76 milyonu arkasına aldı, yanında oturan Cumhurbaşkanına, 'Bana bak çok yüksek sesle konuşma, bu edep işidir, ben seni dinledim. Şunu iyi bil, siz çocuk öldürmesini bilirsiniz, siz katilsiniz. Sesini yükseltme' bunu söyleyebildi. 5 sene öncesinin Davos'undan bahsediyorum. Televizyonlarda hala gördüğünüz hala zaman yüreğinizden nasıl bir heyecan hissediyorsunuz. Bunu yapan insana nasıl dua ediyorsunuz. Bunu kimse söyleyemedi dünyada. O geceyi hiç unutmuyorum. Birtakım gazetelerin büyük yazarları telefonlara bağlandılar. Ertesi gün atacakları manşetleri düşündüler. 'Türkiye mahvoldu' dediler. 'Dolar 3 bin lira olacak' dediler. 'Amerika bir daha telefonlara çıkmaz' dediler, 'İsrail sadece bu sebeple Türkiye'yi batırır' dediler. Arkadaşlar Allah dilerse zalimlere karşı sizi aziz eder. İki saat sonra ne oldu biliyor musunuz? Başbakan 'Hazırlayın uçağımı Türkiye'ye dönüyoruz' dedi, eline yapıştılar. İsrail Cumhurbaşkanı Türkiye'den özür diledi."

 "Zalim sultana karşı hakikati haykırmak"

Arınç, Türkiye'nin, İsrail'e özür dileten bir Cumhurbaşkanı olacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Zalim sultana karşı hakikati haykırmak en büyük cihatsa bunu yapmış bir insanı cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Bundan daha büyük şeref olur mu? Bütün milletimiz için. Bir vicdan borcudur söylemek istiyorum; Türkiye'nin en çok satan gazetelerinden birisinin patronuyla daha sonra konuştum. Dedi ki bizim genel yayın yönetmeni, şunlar bunlar beni aradılar. 'Biz mahvolduk, Tayyip Erdoğan öyle bir yanlış yaptı ki, Türkiye bunun altında kalacak. Biz de yarın şöyle bir başlık atmak istiyoruz' dediler. Telefonda onlara ağzıma geleni söyledim, 'patron söylüyor.' Ulan ben Anadolu çocuğuyum be, ilk defa gurur duydum bu gece. İlk defa bu gece bu memleketin bir evladı olduğuma kanaat getirdim. Başbakanımızın çok da sevmediği bir patrondan bahsediyorum. Bu gece ben bir Anadolu çocuğu olarak, bir Türk ve Müslüman evladı olarak gurur duydum. Faturası ne olursa olsun benim izzetimi, benim şerefimi, benim milletimin sesini yükselten bir Başbakan'a ben sadece teşekkür ederim. Bunu söyleyebildi. İzzet sahibi olmaya mecburuz.''

 "Birileri çok korksa bile, istemese bile"

''Çok şükür şimdi bu kişi, birileri çok korksa bile, istemese bile inşallah Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olacak. Hak ederek, yüzde yüz başarıyla'' diyen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''O yüzden en büyük sınav. Nasıl olsa birinci turda seçilecek. Bu yetmez. Birinci turda seçilecek ama en yüksek oyla seçilmesi lazım. 10 Ağustos'a kadar çalışmalıyız. Birebir ilişkilerle oy almalıyız. Dost, arkadaş, köylü, şehirli, asker arkadaşımızdan, çocuğumuzun kirvesinden, sağdıçından 'Benim hatırım için Tayyip Erdoğan'a oy istiyorum' diyeceksiniz. Yurt içi, yurt dışındaki tüm akrabalarımızdan oy istememiz lazım. Çünkü ben biliyorum ki; nice MHP'li arkadaşımız nice CHP'li arkadaşımız, BBP'li Saadetli hepsi, baştakilerin ne söylediğine bakmayın siz. Millet sandığa kendisi gidecek, elini vicdanına koyacak. Üç tane fotoğrafa bakacak. 'Bu adam dürüst, bu adam çalışkandır, sözünün eridir. Ben buna oy vermedim ama üzerinden yürüdüğüm yolları bu yaptı, Yüksek Hızlı Treni bu yaptı, hastane kapılarında öldü benim babam. Şimdi hastane kapılarında beklemeden alıyorlar. En iyi hizmeti veriyorlar' diyecek. Oy böyle toplanır arkadaşlar, telefon diplomasisi, Fransa'da mı hemşehriniz var, Avustralya'da mı yakınınız var. Hatırım için ne olursunuz, bu Türkiye'nin mukadderatıdır. Türkiye'nin geleceği için Sayın Cumhurbaşkanımıza sizden oy istiyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi