Erdoğan: İrtibatları tek tek ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul İl teşkilatının düzenlediği bayramlaşma töreninde konuştu.

GİRİŞ 28.07.2014 19:35 GÜNCELLEME 28.07.2014 20:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Haliç Kongre Merkezi'ndeki, törende  Başbakan Erdoğan katılımcılara şunları söyledi: 

-Suriye bir bayramı daha buruk geçiriyor. Bayramın Suriyeli  kardeşlerimizin göğüslerini ferahlatmasını niyaz ediyorum. 

-Afganistan'dan Somali'ye Myanmar'dan Somali'ye kadar yıllardır zulme uğramış tüm kardeşlerimizin de bayramını kutluyorum. 

3 SİVİLE KARŞI 1100 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ

-Bugün özellikle,  şeker toplayamayan,  sokağa çıkamayan,  bu bayramı idrak edemeyen  Gazzeli çocuklara buradan selamlarımı gönderiyorum gözlerinden öpüyorum. 

-İsrail şu ana kadar 3 sivilin öldüğünü duyurdu. Buna karşılık Gazze'de hayatını kaybeden Filistinli sayısı 1100, 500 ton bomba atarken, hala Hamas füze atıyor diye suçluyor. 

-İsrail'in hukuk dinlemediği son operasyonla ortaya çıkmıştır. En acısıda İsrail'in kendisinden başka kimseyi önemsemediği insanlığa hiç bir değer vermediği bu katliamla ortaya çıkmıştır. 

GEZİ'DE CANLI YAYIN YAPANLAR GAZZE'DE KÖR SAĞIR OLDU 

-Gazze'de sadece bebekler, çocuklar sadece masum insanlar ölmüyor, Gazze'de insanlık ölüyor. Tüm yer yüzünün vicdanı Gazze'de can çekişiyor. 

-İstanbul'da vandallık yapan, camı çerçeveyi kıranlara karşı polisimiz gaz kullandı diye batı medyası sabah akşam Türkiye eleştirildi.  Gazze'de binlerce kişi hayatını kaybediyor o medyadan hiçbir ses yok. Gezi'den canlı yayın yapan o medya Gazze'deki can kayıplarını haber değeri olarak bile görmüyor. 

-Gazze'de o bebeklerin kanı israile olduğu kadar, Gazze'yi görmeyenlerin yüzlerine de bulaşmıştır.  O bebeklerin kanları o katiller kadar o katliama sessiz kalanların da rüyalarına girecektir. 

İnşallah bundan sonraki bayramlar daha mutlu geçer. Ya elimizle düzelteceğiz, ya dilimizle düzelteceğiz, bunlara gücümüz yetmiyorsa kalbimizden buğzedeceğiz. O da İmanın en son noktasıdır.  Filistinlilerin varlığı İsrail'den çok bölgedeki ülkeler istemiyor. Filistin ortadan kalksa, bir prüz ortadan kalktı diye sevinecek ülkeler var. İşte AK Parti farkı bundan geliyor. 10 Ağustos'un önemi burdan geliyor. İnsanların öncelikle bu münafıklıktan kurtulması gerekiyor.  

-İşte bu yüzden umudunu Türkiye'ye bağlamış milletler var. Elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.  Gazze'ye TİKA vasıtasıyla yardımlar götürüyoruz. Mısır'da dualarımzla varız. Suriye'de Ensar olma vasfımızla varız.  Irak'ta sürekli İtidali tavsiye ederek, Türkmenlere yaptığımız yardımlarla varız. 

-Buradan, TİKA'yı,  TRT'yi Anadolu Ajansını, Yurtdışı Türkler Başkanlığını yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ediyor teşekkür ediyorum. Biz mazlumun dili sesi olmaya devam edeceğiz. Büyük bir devletin yapması gereken ne ise onu yapıyor onu yapmaya da devam edeceğiz.  Bölgedeki bazı zalimlere destek vermek için içerdeki bazıları ellerine ne geçerse sorumsuzca yapmaya çalışıyorlar.  Yaptıkları açıklamalarla Türkmenlere zarar vereceklerini anlamayacak kadar acziyet içindeler. 

-Gazze'de barış görüşmeleri için Türkiye en önemli aktör.  Suriyeli misafirleri kışkırtmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Irak'ta biz 49 kardeşimizi sağ salim getirme gayreti içindeyiz. Türkiye büyük, ama malesef muhalefet hala çok küçük. İnşallah onlar da anlayacaklar. 10 Ağustos'ta sandıktan çıkan sonuçla ufuksuz muhalefet kendisine çeki düzen vermek zorunda kalacak. 

BAĞIMSIZ OLDUĞUNU SÖYLEYEN BAĞIMLI VEKİLLER 

-Günlerdir bir senaryo ortaya kondu. Senaristleri de Parelel yapı. Bu senaryo içinde bağımsız olduğu söylenen bağımlı milletvekilleri var. Bunlar kendilerine göre orada bazı değerlendirmeler kararlar veriyorlar.

-Herşey yavaş yavaş ortaya çıkıyor.  Bakın daha neler gelecek. Biz bunun arkasında nelerin olduğunu görüyoruz. Bunlar devletin içine 40 yıllık süreç içinde yerleştiler. 

-Bir dersane konusunda attığımız adımı kabul etmediler. Çünkü oradan çok büyük bir rant geliyordu. O rantı kaybettiler. Bunlarında okullarında okuyan dersanelerine gidenler varsa alın.

-Ben devlet okulunda İmam Hatip'te okudum. Biz üniversiteye gidemiyorduk. Bize hep hendek atlattılar. 

DEVLET OKULLARINDA CUMARTESİ PAZAR ÜCRETSİZ KURS

-Devletin okulları bunların verdiklerini veriyor verecek.  Cumartesi Pazar'da ücretsiz olarak takviye kurslarını da devlet olarak biz vereceğiz. Bunlara niye para verip semirteceğiz.  Paran varsa okul bitince yurt dışına gönderirsin. Dilse dilini yapar.  Bunlar buralardan kazandıklarını bu ülke için değil kendi saltanatları için kullandılar.

KİMLERLE BAĞLANTILI OLDUKLARI TEK TEK ORTAYA ÇIKTI 

-Birisi ellerinde kelepçe ile hava atıyor şov yapıyor. Peki kelepçe vurdukların ne olacak. Bir tanesi anacağıma 5 cüz kaldı. diyor. Orada zaten çok vaktin olacak. Al yanına Kur'anı Kerim'i orada tamamlarsın, yeni hatimler de indirirsin. Samimi değiller.  Gelenler gidenlerle bizim o polislerle işimiz yok diyorlardı.  Hepsi çıktı meydana. Nerelerle bağlantılı oldukları çıktı meydana. İnine girdik girmeye de devam edeceğiz.

30 Mart seçim öncesi Yenikapı'da bir miting gerçekleştirdik. Yenikapı'da 1.5 milyon vardı. Bu çıtayı Maltepe'de 2, 2.5 milyona çıkartmanızı bekliyorum.  İnşallah haftaya pazar maltepede İstanbul mitingimizi çok farklı bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • hasan basri 9 yıl önce Şikayet Et
    müslüman nerdesin. Filistin yok olmasını bir tek müslüman istemez isteyemez nedeni öz gerçek Allah insanı olması işte gerçek öz müslümanlar uyanın artık uyan
    Cevapla
  • ayhan birol 9 yıl önce Şikayet Et
    filistin yok olmaz. Yok olmasını isteyenler yok olacak!! ağlama duvarında kafa göz vuran içimizdeki Yahudiler yok olacak...
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    .... halifelik ilan etmeli. meclis buna destek vermeli. ondan sonra herşey daha kolay olacaktır. İnanın islam ümmeti arkanızdan gelir. Yeterki siz islam ümmetine baş olun. buna layıksınız Başkanımız Recep tayyip erdoğan
    Cevapla
  • ammar yasir 9 yıl önce Şikayet Et
    Dualarımız Seninle Usta. bu tesbihin imamesi Sensin, İslam dünyasının da imamesi Türkiye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi