Partiler bayram ziyaretinde Türkmenleri konuştu

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar sürüyor.

Partiler bayram ziyaretinde Türkmenleri konuştu
Partiler bayram ziyaretinde Türkmenleri konuştu
GİRİŞ 29.07.2014 11:28 GÜNCELLEME 29.07.2014 11:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Türkmenler'in yaşadıkları, Türk dünyasında, özellikle Doğu Türkistan'da yaşananlar ve birçok ülkelerde kargaşa; Suriye, Mısır, Irak ve özeldeki Gazze'de insanlık adına yaşanan dram hepimizi yakından üzmektedir ve üzülecek asıl mesele de kanaatim o dur ki sözüm ona 'hak' diyen, 'özgürlük' diyen, 'demokrasi' diyen başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Amerikası, Avrupası büyük bir imtihanda kaybedenler sınıfında yer aldılar" dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar parti genel merkezlerinde devam ediyor.

AK Parti'yi, CHP heyetinin ardından, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve beraberindeki Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sema Doğan ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Halil Öztürk ziyaret etti.

AK Parti'de ise heyetleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, MKYK Üyesi Mehmet Muş, İstanbul Milletvekili Meryem Göka, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk karşıladı.

MHP'li Karakaya, bayramların birçok değerlerin hatırlanması anlamında son derece önemli olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bayramlar birbirimizi daha iyi anlamamız, hem küskünlüklerin giderilmesinde hem daha huzurlu bir yaşamın sağlanması noktasında önemli günler. Maalesef bu bayramda özellikle Müslüman coğrafyasında, Türk İslam coğrafyamızda yaşanan olaylar, bizi ziyadesiyle üzdü. İnşallah bir sonraki bayrama acıların biteceği, yaraların sarılacağı, insanlığın mutlu, huzurlu dünya ortamına kavuşacağı günlere geliriz diye umuyoruz. Temennimiz bu."

-"Amerikası, Avrupası kaybedenler sınıfında yer aldı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da yakın coğrafyada ve Müslüman ülkelerinde yaşanan olaylara dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Üzülerek ifade edelim ki hepimizin içini burkan hatta zaman zaman 'insanlık öldü mü' diye çığlık atmak mecburiyetinde olduğumuz fotoğrafları ve olayları yaşamamız olmanın hüznünü de birlikte yaşıyoruz. Türkmenler'in yaşadıkları, Türk dünyasında, özellikle Doğu Türkistan'da yaşananlar ve birçok ülkelerde kargaşa, Suriye, Mısır, Irak ve özeldeki Gazze'de insanlık adına yaşanan dram hepimizi yakından üzmektedir ve üzülecek asıl mesele de kanaatim o dur ki sözüm ona 'hak' diyen, 'özgürlük' diyen, 'demokrasi' diyen başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Amerikası, Avrupası büyük bir imtihanda kaybedenler sınıfında yer aldılar. Bu üzülecek bir şey belki de bundan sonrası için tedbirli olmak adına ülkemizdeki huzurun, istikrarın kadri kıymetini bilmek, devletin, milletin gücüne güç katmanın önemini kavramak ve bunun adına yapılabilecek her türlü güzelliğe katkı vermek büyük önem arz etmektedir."

MHP'li Karakaya, Kapusuz'un bu sözleri üzerine, "İktidar partisinin mensuplarının bu temennilerine katılıyoruz. Gerçekten özellikle Türkmenler'in son zamanlarda Irak'ta, Musul'da, Kerkük'te, Telafer'de uğradıkları, bu mübarek ay içindeki o insanlık dışı hem katliamı hem çektikleri eziyet noktasındaki farkındalık bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Kurumsal olarak sizi ve sizleri çok yakından tanıyoruz, bu konudaki hassasiyetinizi de biliyoruz ama kurumsal olarak bu hassasiyetin biraz daha artırılması noktasında her zaman bir talebimiz olmuştur. Bu vesileyle de sizden duymuş olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz da Karakaya'nın sözlerine, "Muhalefet partilerine düşen de bu benzer ve önemli konularda hükümete yardımcı olmak yanında ikaz edici olmak da önem arz etmektedir ama şükürler olsun sadece bu Cumhuriyet hükümeti değil bundan önceki bütün hükümetlerimiz döneminde Kıbrıs gibi, Türkmenler gibi ve ülkenin birliği beraberliği konusunda, bütünlüğü konusundaki duyarlılık her zaman var olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. Ümit ederiz ki bu üzüntülü olaylar yaşanmasın ve son bulsun" şeklinde karşılık verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • asil çığlık 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkmenler. en az gazzedekiler kadar mağdurlar onlarıda unutmamak el uzatmak gerek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"