Bozdağ: Paralel yapı algı operasyonu yürütüyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, paralel yapı sorgulamasında bazı çevrelerin, bazı medya kuruluşlarının algı operasyonu yürüttüğünü söyledi.

Bozdağ: Paralel yapı algı operasyonu yürütüyor
Bozdağ: Paralel yapı algı operasyonu yürütüyor
GİRİŞ 30.07.2014 14:36 GÜNCELLEME 30.07.2014 14:36

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde halk ile bayramlaşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Paralel yapı ve yasa dışı dinlemeler konusunda 11 kişinin tutuklanması kararının dosyalar üzerinden verilmesini değerlendiren Adalet Bakanı Bozdağ, “Daha önce de ifade ettim, bazı suç isnatları nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar var. Bu soruşturmalar kapsamında gözaltılar oldu ve bazı tutuklama kararları çıktı, bazı şüphelilerin de serbest yargılanmasına karar verildi. Soruşturmaların nasıl olacağı bizim hukukumuzda açıktır. Usul yasamız bunun usulünü ortaya koymaktadır. Tabii bunun usul yasaları çerçevesinde yürütülmesi de her daim esastır ancak Türkiye’de maalesef medya çevreleri soruşturma üzerinden bir algı operasyonu yürütüyor. Bunu hep beraber görüyoruz. Gerçek olmayan bazı hususları gerçek gibi göstererek, farklı olan bazı konuları çarpıtarak kamuoyunun gündemine getiriyorlar. Soruşturmanın usulsüz ve kanunsuz olduğu iddialarını güçlendirmek için bilerek ve isteyerek yanlı bir algı yönetimi yapıldığını bütün Türkiye gibi biz de takip ediyoruz. Tabii yargı süreçlerinde yapılan bütün işlemlerin denetimi vardır. İtiraz yolları vardır, temyiz yolları vardır, yargının kendi içerisinde bunları denetleme ve karar verme mekanizmaları vardır. Bunlar zaten bu mekanizmalardan geçecektir. Baktığımız zaman bu olayda bir algı operasyonu olduğunu çok yakınen görüyoruz. Geçmişte de bazı dava ve soruşturmalarla ilgili başka çevreler tarafından benzer algı operasyonu yapıldığını biliyoruz” dedi.

"İNSANLAR OTURURKEN ARTIK TELEFONLARINI YANINA KOYMAKTAN İMTİNA EDİYOR"

“Bu dinlemeler hukuku kullanarak, hukukun dışına çıkmalar bizim anayasamız ve hukukumuz tarafından himaye edilmez, himaye edilmesi de mümkün değildir” diyen Adalet Bakanı Bozdağ, “Bir ülke düşünün ki başbakanı dinleniyor, cumhurbaşkanı dinleniyor, meclis başkanı dinleniyor ve başbakanın çalışma ofisine, ikametine dinleme cihazları konuluyor, kripto telefonlar dinleniyor, dışişleri bakanlığının ülke güvenliği ile ilgili yaptığı toplantılar dinleniyor ve pek çok insanımızda kendilerinin de dinlendiğine dair şüpheler var. İnsanlar otururken telefonlarını yanlarına koymaktan imtina ediyor. Böylesi iddialar, çok ciddi şeyler var. Böyle bir noktada adam kim dinliyorsa dinlesin, neden dinliyorsa dinlesin diyebilir mi bir hukuk devleti elbette demez. Vatandaşının hukuksal güvenliğini temin edecek hukuk mekanizmalarını işletir, işlemesi de gerekir.

Şu anda İstanbul’da devam eden soruşturmalar bu noktada ortaya atılan ciddi iddiaların aslının olup olmadığının araştırılması eğer deliller olur ve bunlara dair güçlü şeyler ortaya çıkarsa tabii hukukun emrettiği şekilde bunun gereğinin yapılması için yürütülen bir soruşturmadır. Sonuçta bunun mahkeme aşaması var ve orada kararlar çıkacaktır, ne yönde olacağını kararların hep beraber göreceğiz. Geçen de ifade ettim bu güne kadar paralel yapı bu dinlemelerle bizim irtibatımız yok. Hukuksuzluğu yapan kamu görevlileriyle bizim hiç irtibatımız yok, hukuku çiğneyenlerle bizim hiç irtibatımız yok. Bizi bunu yan yana koymak bize yapılmış büyük bir iftiradır, haksızlıktır diye defalarca paralel yapı ile irtibatlı olan veya olduğu bilinen kişilerden açıklamalar geldi ama şimdi bu soruşturmalar sürecinde ortaya çıkan fotoğrafa baktığınızda bu değerlendirmelerin asılsız olduğu da ortaya çıkıyor. Madem sizlerle bir alakası yok o zaman neden bu olayları çarpıtmak için büyük bir gayretin içerisine giriliyor?

Olayları doğru bir biçimde haberleştirmek ve kamuoyuna ulaştırmak varken, her olayda bir cümlenin düzgün kurulmamasını bile istismar edecek şekilde her hadiseyi çarpıtma gayreti içerisine giriyorlar. Bütün bu olaylar karşısında bazı medya organlarının bazı kesimlerin bazı çevrelerin ortaya takındığı tutum esasında bu hadiseleri yapanlarla olan yakınlık ve uzaklıkları bakımından çok önemli ip uçları vermektedir. Bütün bunları milletimiz yakından takip etmektedir” ifadelerini kullandı.

"HUKUKUN GEREĞİ NE İSE HUKUK İÇİNDE YAPILACAKTIR"

İfadeler uzatılarak mahkemenin engellenmesinin istenip istenmediğinin sorulması üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Şu anda devam eden soruşturmalar üzerindeki kim ne hesap yapıyor bunu bilememem, ifadeleri uzatarak veya orada hukuksuz haksız görüntüler oluşturmak için gayretler çabalar sarf ederek uğraşanlar olabilir, ona dair kati bir bilgim yok ama sonuçta hukuk işleyecektir. Hukukun gereği ne ise hukuk içinde bu olacaktır. Herkes Türkiye’de bunun bilmesi lazım çünkü bu güne kadar ülkemizde başlatılmış herhangi bir soruşturma adli bir karar olmadan sonuçlanmamıştır, şu anda devam eden soruşturmalarda ancak adli kararlarla soruşturulabilir. Adli kararlar ne zaman çıkacak, nasıl olacak bunun usulünde hukukumuzda mevcuttur. Algı operasyonlarıyla ayak oyunlarıyla veya gerçekleri çarpıtarak, iftira atarak, mahkemenin kararlarının değişmesi veya soruşturma süreçlerinin hukukun dışına taşması söz konusu olamaz” şeklinde konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler