Yılmaz: 2023 hedefi Erdoğan'la gelecek

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Recep Tayyip Erdoğan gelirse Türkiye'ye huzur, barış gelecek, 21. asır Türkiye'nin asrı olacak." dedi.

Yılmaz: 2023 hedefi Erdoğan'la gelecek
Yılmaz: 2023 hedefi Erdoğan'la gelecek
GİRİŞ 30.07.2014 20:11 GÜNCELLEME 30.07.2014 20:11

 İsmet Yılmaz, "İnşallah, Recep Tayyip Erdoğan Çankaya'ya çıktığında 2023 hedeflerimizi yakalayacağız" dedi.

Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığı'nın bir çay bahçesinde düzenlediği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı'nda edinilen hasletlerin 11 aya yayılmasını temenni etti.

Bayramların dayanışma, paylaşma ve kardeşlik günü olduğuna dikkati çeken Yılmaz, kimsesizlerin, yoksulların, gariplerin ziyaret edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı seçimine değinen Yılmaz, Türk milletinin tarihinde ilk defa cumhurbaşkanını halk oyuyla seçeceğini ifade etti.

Seçimlerde millettin 3 adayı değerlendireceğini dile getiren Yılmaz, son 80 yılda yapılan hizmetlerin daha fazlasının Recep Tayyip Erdoğan döneminde yapıldığını ve Sivas halkının bunu dikkate alacağına inandığını söyledi.

Bakan Yılmaz, yeni Türkiye'nin yardım alan durumdan yardım eder duruma geldiğini, IMF'ye borcu olmadığını, bunun bağımsız ekonomi politikaları için önemli olduğunu vurgulayarak sandıkta eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin kıyaslanacağını belirtti.

Bugünkü Türkiye ile geçmişteki Türkiye'den örnekler veren Yılmaz, Türkiye'den yurt dışına göçlerin azaldığını, bölünmüş yolların yapıldığını, yatırımların tamamlandığını, çok sayıda hava alanı açıldığını, bağımsız dış politika izlendiğini belirtti.

Yanlış politika izleyenlere mezhebine bakmaksızın karşı olduklarını dile getiren Yılmaz, Gazze'de, Mısır'da, Suriye'de ve Irak'ta uyguladıkları politikaların Hak'kın rızasına uygun olduğunu kaydetti.

İsrail'in Filistin'e saldırısına değinen ve İsrail'in ne yaparsa yapsın Batı'nın bunu görmediğine işaret eden Yılmaz, "Yaptıkları insan haklarına, evrensel hukuka aykırı bir vahşettir. Bu vahşeti dünyada sesi en gür çıkararak kınayan devlet Türkiye. Bir de bizimle beraber Katar'ı saymak lazım" diye konuştu.

- "Barış süreci devam edecek"

Cumhurbaşkanı seçiminde "milletin Çankaya'ya çıkacağını" aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"İnşallah, 10 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı seçerseniz barış süreci devam edecek. Barış sürecinin devam etmesi huzurun gelmesi, huzurun gelmesi refahın gelmesi demek. Kavga olan yerde gelişme, yatırım, huzur olmaz, huzurun olmadığı yerde yatırım yapılmaz, refah gelmez. Refahın şartı mutlaka huzurun gelmesi. İşte Recep Tayyip Erdoğan gelirse Türkiye'ye huzur, barış gelecek, 21. asır Türkiye'nin asrı olacak. İnşallah, Recep Tayyip Erdoğan Çankaya'ya çıktığında 2023 hedeflerimizi yakalayacağız. Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin milli gelirini 2 trilyon dolara çıkaracağız. Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkaracağız."

Bakan Yılmaz, konuşmasının ardından partililerle bayramlaştı.

Programa, AK Parti Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, Osman Boyraz, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve çok sayıda partili katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim