İhsanoğlu, Türkiye için garanti verdi

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu: "Türkiye Suriye, Irak olmayacak. Türkiye ilelebet payidar olacaktır. Çünkü Türkiye bizlere emanettir" "dedi.

İhsanoğlu, Türkiye için garanti verdi
İhsanoğlu, Türkiye için garanti verdi
GİRİŞ 31.07.2014 00:32 GÜNCELLEME 31.07.2014 00:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Türkiye'nin yeniden bir ve beraber olmasını sağlayacağız. Türkiye Suriye, Irak olmayacak. Türkiye ilelebet payidar olacaktır. Çünkü Türkiye bizlere emanettir" dedi.

İhsanoğlu, seçim otobüsüyle geldiği Kartal Meydanı'nda yaptığı konuşmada, bu memlekette huzur, güvenlik ve esenlik içerisinde yaşamak istediklerini söyledi.

Çevredeki ülkelerin de huzur içerisinde yaşamasını istediklerini aktaran İhsanoğlu, "İçeride kavga, dışarıda savaş istemiyoruz. Biz ekmek peşindeyiz. Ekmeğimizi bölmek istiyoruz. Ekmek teknemizi zenginleştirmek istiyoruz. Vatandaşlarımız arasında sevgiyi, birliği ekmek istiyoruz. Kutuplaşma, cepheleşme ve ayrışma istemiyoruz. Bir ve beraber olmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin kavga, zıtlaşma ve öfke istemediğine vurgu yapan İhsanoğlu, ülkenin huzur istediğini belirterek, saygılı bir seçim çalışması yaptıklarını kaydetti.

- "Cumhurbaşkanlığı, Türk milletinin şerefi, haysiyeti ve itibarının sembolleştiği bir makam"

Zaman zaman "Ne mutlu Türküm diyene", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Türkiye laiktir, laik kalacak" ve "Türkiye seninle özgürleşecek" sloganlarıyla sözleri kesilen İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı makamının Türk milletinin şerefi, haysiyeti ve itibarının sembolleştiği bir makam olduğunu söyledi.

Parlamenter rejimin devam etmesini istediklerini vurgulayan İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı yol, köprü yapmaz, yol gösterir. Köprü yapmaz ama insanlar arasında gönül, anlayış köprüleri kurar. Biz bu köprüleri yeniden inşa edeceğiz. Türkiye'nin yeniden bir ve beraber olmasını sağlayacağız. Türkiye Suriye, Irak olmayacak. Türkiye ilelebet payidar olacaktır. Çünkü Türkiye bizlere emanettir. Bu millete, gençlere, kadınlara ve hepimize emanettir."

"Türkiye, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' istiyor"

Ekmeleddin İhsanoğlu, Maltepe'deki konuşmasında da davalarının iktidar ve makam değil, huzur ve barış davası olduğunu belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü hatırlatan İhsanoğlu, "Türkiye, yurtta kavga, fitne ve tefrika istemiyor. Türkiye cihanda da huzursuzluk, iç savaş istemiyor. Din, mezhep, ırk savaşı istemiyor. Türkiye, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' istiyor" dedi.

Seçmenlerden sandığa gitmelerini ve sandıklara sahip çıkmalarını isteyen İhsanoğlu, "1970'li yıllardaki kavgalara dönmek istemiyoruz. Neslimiz çok acı çekti. O yıllarda çok insan kaybettik. Bu ülke çok geri kaldı" diye konuştu.

 İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının bir an önce durdurulmasını isteyen İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sırf kınamakla yetinmeyelim. Artık kınaya kınaya kına evine döndük. Kardeşlerimize hem maddi hem manevi hem de uluslararası kuruluşlarda yardımcı olmamız lazım. Gazze meselesini siyasi ve iç politika meselesi yapmak durumundan kurtulalım. Gerçek manada onlara yardım edelim. Ama Gazze'yi düşünürken Irak'taki, Kerkük'teki, Musul'daki Türkleri de düşünmemiz lazım. Bunlar kendi vatanlarından sürülüyorlar. Oradaki kızlara tecavüz ediliyor. Bu tecavüzler filme alınıyor ve bu kızlar öldürülüyor. Biz bunlara dikkati çekmek istediğimiz zaman Filistin düşmanı, İsrail dostu ilan ediliyoruz. Ben İsrail'den cesaret madalyası almadım. Bana Filistinliler verdiler. Filistinliler takdir ettiler."

Seçim otobüsünde, İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu, kendisine destek veren partilerin milletvekilleri, belediye başkanları ve temsilcileri de yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • aga 9 yıl önce Şikayet Et
    SENMİ. garantl veriyorsun? Ülkelerin varlığını simgeleyen bayrak ve marşlarıdır. Sen ki istilal marşımızı dahi bilmiyorsun. 5-6 yaşındaki çocukların dahi ezbere bildikleri milli marşımızı bilmeyen biri bütünleştirici değil ancak ayrıştrıcı olur.Tamam anladık yeter artık sus.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı