Demirtaş: 10 saniyelik iş yüz yılı değiştirecek

Selahattin Demirtaş, “Artık bu topraklarda bütün Ortadoğu’ya model olacak bir barış ve kardeşlik inşa edeceğiz." dedi.

Demirtaş: 10 saniyelik iş yüz yılı değiştirecek
Demirtaş: 10 saniyelik iş yüz yılı değiştirecek
GİRİŞ 31.07.2014 21:25 GÜNCELLEME 31.07.2014 21:25

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, HDP’nin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde düzenlediği mitinge katılmak üzere Mersin’e geldi. Miting alanını dolduran binlerce kişinin tezahüratıyla karşılanan Demirtaş, Çankaya’ya çıkabilmesi için Mersinlilerden 10 Ağustos’ta oy istedi. “Yeni yaşam dediğimiz, Türkiye’nin aydınlık geleceğini yaratacak olan sizin ellerinizdir” diyen Demirtaş, belki ilk defa cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olmasının heyecanının yaşandığını vurguladı. Türkiye’nin bütün ezilen halklarının, ötekileştirilmiş bütün kimliklerinin ilk defa cumhurbaşkanı için sandığa gideceğini dile getiren Demirtaş, “Bu elbette ki önemlidir. Elbette ki bizler, bu fırsatı Türkiye’nin bütün yoksulları, emekçileri, ezilenleri iyi değerlendireceğiz. Ama şunu da her biriniz yakından izliyorsunuz; demokrasi, sandık, demokratik yarış adı altında büyük bir haksızlık, büyük bir kepazelik yaşanıyor. Ortada adil, demokratik bir yarış yok maalesef. Ortada eşitlikçi bir seçim yarışı yok” diye konuştu.

Türkiye’de 3 cumhurbaşkanı adayı olduğunu anımsatan Demirtaş, bunlardan birinin halkın ödediği vergilerle oluşan devlet hazinesini, devlet bütçesini istediği gibi kullandığını söyledi. Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş, “Bizim derdimiz Tayyip Erdoğan’ın parası değil. Benim anlatmaya çalıştığım, halk başkanı olmaya aday olmuş birisi gerçekleri saklayabilir mi?” diyerek, kendilerinin sürekli bağış miktarını açıkladıklarını, bunu nereye harcayacaklarını da faturasıyla birlikte açıklayacaklarını, şeffaf, açık, dürüst bir çalışma yürüteceklerini kaydetti.

AK PARTİ’YE OY VERENLERDEN OY İSTEDİ

Adaylığında ilkeleriyle ilk defa ‘halk devletin başına yönetici olacak’ dediklerini, ancak bugüne kadar bunun gerçekleşmediğini de öne süren Demirtaş, “Cumhuriyet tarihimizde halkın kendini yönetebildiği tek bir saat bile olmadı. Halk cumhurbaşkanı olamadı, halk başbakan olamadı. İsmi halkın başkanıdır ama o koltukta oturan hiç kimse halkından yana bir tutum almadı, alamadı. Ama şimdi bir şansımız var. Özellikle de AKP’ye oy vermiş olanlar iyi düşünsünler. Sizler Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermezseniz onun başbakanlığı düşmüyor. Ama sizler yani AKP’ye oy vermiş olanlar, bizim ilkelerimize ve bana oy verirseniz Çankaya’da AKP’nin, parlamentonun yanlışlarını da denetleyecek bir anlayış kazanmış olacak. AKP’linin de MHP’linin de CHP’linin de HDP’linin de hakkı eşit derecede korunacak. İnsan olan herkes halkın başkanının nezdinde eşit olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!