Sağ'ın ilk üniversite işgalini Bahçeli yapmış

1969 yılında öğrencisi olduğu Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni işgal eden Bahçeli, o günleri anlattı.

Sağ'ın ilk üniversite işgalini Bahçeli yapmış
Sağ'ın ilk üniversite işgalini Bahçeli yapmış
GİRİŞ 02.08.2014 07:34 GÜNCELLEME 02.08.2014 07:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye’de öğrenci hareketlerinin başladığı 1968 yılında sol grupların üniversite işgal eylemlerine karşı sağ kesimi örgütleyerek ilk üniversite işgalini gerçekleştiren kişinin Devlet Bahçeli olduğu ortaya çıktı.

1969 yılında öğrencisi olduğu Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni işgal eden Bahçeli, o günleri 1980 öncesi Ülkücü Hareket’in tanınmış isimlerinden Oğuzhan Cengiz’in kaleme aldığı “Türkmen Beyi Devlet Bahçeli” isimli kitapta anlattı. MHP Lideri Bahçeli, o dönemde Hukuk ile Dil ve Tarih Coğrafya fakültelerinde başlayan öğrenci olaylarının Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne de sirayet ettiğini belirterek, süreci şöyle anlatıyor: “Bir grup öğrenci 1968 imtihan döneminde okulda boykota gitmek istedi. Buna karşı çıkan grubun içerisindeydik. Bu Marksist-Leninist düşünceye dayalı, okula alınmama, derslere sokulmama ve fiili okul işgallerinin gündeme geldiği dönemde okuma arzusu taşıyan, bu tür olaylara karışmayıp derslerine girmek isteyen öğrencilere karşı da bir direnç doğdu.”

‘İŞGAL 2 GÜN SÜRDÜ’

Kitapta, 2 gün sürdüğü belirtilen işgal eylemi ise şöyle aktarılıyor: “Devlet Bahçeli ile arkadaşları akademiyi solun elinden kurtarmak için plan yaparlar. Okulu geceden işgal ederler ve 2 gün içeride kalırlar. Okulu tekrar ele geçirmek isteyen solcu militanlar, Bahçeli ve arkadaşları çıkarken silah kullanırlar. Devlet Bahçeli, okulun ele geçirilişinin uzun mücadelelerden sonra olduğunu belirtir. O dönemde komünist militanlardan da ülkücülerden de vurulanlar oluyordu. Devlet Bahçeli de olaylarda birçok arkadaşını kaybetti.”

Kaynak: Güngör Karakuş - Haberturk

YORUMLAR 2
  • burak burak 9 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu mu demiş o eylemi yapmasını?. zira şu ara sözünden çıkmıyor.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Simdi solun arkasından tangırdayarak gidiyor Sanki Kedi Efendinin kuyruğuna bağlı teneke gibi! Yazzık! . Bu mu 60'larda Komunizmle mücadele eden mücahit ruh? Yuh olsun o şehidlerin kemiklerini sızlatanlara!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu