Bahçekapılı ve Günay tartıştı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile Ertuğrul Günay tartıştı.

Bahçekapılı ve Günay tartıştı
Bahçekapılı ve Günay tartıştı
GİRİŞ 04.08.2014 15:37 GÜNCELLEME 04.08.2014 15:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı, toplantıyı açarken milletvekillerinin, Meclis personelinin ve basın mensuplarının bayramını kutlayarak, barış içinde nice bayramlar dileğinde bulundu.

SAYIN GÜNAY BENİMLE TARTIŞMAYIN"

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, yerinden söz istedi. Başkanvekili Bahçekapılı ise Günay'ın ne gerekçe ile söz istediğini belirtmesi gerektiğini söyledi.

Günay, "Haftasonu İzmir'de cumhurbaşkanı adaylarından birinin yaptığı konuşmanın demokratik, laik cumhuriyet esaslarına aykırı olduğu kanaatindeyim. Bu konudaki kararımı açıklamak istiyorum" diye konuştu. Bahçekapılı'nın "Gündemle ilgisi yok ama" sözleri üzerine ise Günay, bu tip konuşmaların gündemle ilgisi olması gerekmediğini ifade etti. Bahçekapılı'nın "Sayın Günay, lütfen benimle tartışmayın" sözlerine ise Günay, "Sayın Başkan siz de gereksiz tartışmalara sebebiyet vermeyin. Bu tür konuşmalarda milletvekilleri görüşlerini, gözlemlerini bir dakika içinde Genel Kurul'a sunarlar" karşılığını verdi. Bahçekapılı ise Günay'a bunun İçtüzüğün hangi maddesinde bulunduğunu sordu. Bahçekapılı ile Günay arasında yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından, Günay yerinden söz alarak bir dakikalık konuşma yaptı. Günay, konuşmasında ise mezhep ve etnik köken ayrımcılığını demokratik, laik cumhuriyet ilkelerine aykırı bulduğunu ve bu üslubu şiddetle kınadığını söyledi.

YORUMLAR 3
  • m.ömeroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Aleviler Mezhebimizi Açıklayamıyoruz Derlerdi.... Bundan sonra Sünni (Ehl-i Sünnet ve-l-Cemaat) olduğunu söylemek ayrımcılık yapmak olarak mı lanse edilecek? Canım bay Ekmel de desin ben de şu mezhepdenim, mesela Vehhabiyim, Sünniyim, Aleviyim desin. bay Demirtaş da söylesin mesela, ateistse (Marksist-Leninist ise), Sünni, Alevi ne ise söylesinler canım. SEÇMENİN SEÇECEĞİ CUMHURBAŞKANININ İNANCINI BİLME HAKKI VAR... BU BÖLÜCÜLÜK DE DEĞİLDİR, ŞEFFAFLIKTIR.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    hocaları istedi onlar soruyor.. GÜNAY senin yaptığın bir ORDULU'YA KIŞMIYOR.YAZIK
    Cevapla
  • Harun Yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakası var!. Yahu Başbakanın hangi mezhepten olduğunu açıklaması laikliği nasıl etkiliyor anlayamadık. Yani malumu ilan etmek bir şeye ne zaman dokunur oldu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!