İhsanoğlu'ndan soru bombardımanı

Ekmeleddin İhsanoğlu, 18 milyon fazladan oy pusulası bastırıldığını belirterek seçimin güvenilirliğinden endişe ettiğini söyledi.

İhsanoğlu'ndan soru bombardımanı
İhsanoğlu'ndan soru bombardımanı
GİRİŞ 05.08.2014 14:16 GÜNCELLEME 05.08.2014 14:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Eskişehir’de basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularına da cevaplayan İhsanoğlu açıklamasında şunları söyledi:

"Şimdi uluslararası teşkilat Yüksek Seçim Kurulu (YSK mensuplarıyla konuştuktan sonra raporuna aldığı bir gerçek var. 18 milyon seçim pusulası fazla basılmış. Yani 50 milyona karşılık 18 milyon. Elbette pusulalar bir kısmı zarar görebilir. Yağmur çamur sel olur. Ama 18 milyonu basmak ne manaya geliyor?

SORUMLULUK KİMDE?

Bu 18 milyon pusula kimin emrine, nasıl kullanılacak, nasıl yanlış ellere gitmeyecek? Biz bunu soruyoruz ve sorumluluk kime aittir? Bunun sayımı yapıldı mı? Nasıl yapılacak? AGİT’in sorduğu soruyu tekrarlamak istiyorum, bu miktardaki oy pusulaların basılması hangi kanuni gerekçelere göre yapılmıştır? Kimin talimatıyla yapılmıştır? Bu cevabı bekliyoruz. Bu cevabı vermeyenler kanuna ve millete muhatap olacaklar."

YORUMLAR 5
  • remzi yazıcıoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    PENSİLVANYA+ (KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİNİN ) ÇATI ADAYLARI EKMELETTİN BEY.. Bir Atasözü vardır bilmem bilirmisin (Atalarımız derki) İŞİ ( Bilen ehil birine verki( İŞİNİ ) doğru ve tam yapsın. ayrıca Sana verilmesini düşlediğin iş (Taşaronluk) işi değil (T.C.nin.REİSİCUMHUR) Makamıdır. talip olduğun bu makamın nasıl bir makam olduğunun bile farkında değilsin. bu makamı Millet (10 Ağustosta ) layık olduğu kişiye verecektir. Allah ülkemizi sizlerin şerrinden korusun.Amin.
    Cevapla
  • kamil karabulut 9 yıl önce Şikayet Et
    okusana.... istiklal marşını bir okusana ekmelettin, allahaşkına....birde okuduğun istiklal marşı ile çanakkale şehitleri şiiri arasındaki bağı anlatsana...
    Cevapla
  • Beyzade Kan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilmiyorsan Öğren!!!. EE tabi Türkiye'de yaşamadığın için sen bilmezsin ama senin ağababaların çok iyi bilirler ki bu fazla oy pusulası basımı 90 yıldır var nedeni de her seçimde açıklanır. Ama burada fazla basılan oy pusulasını gündeme getirirken sizin dudağınızı büzüşünüzden belli ne amaç edindiğiniz yemezleeeeerrrrrrrrrr başka kapıya haydi naş naaş naaaaaaşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Ekmel aga, sen CHPnin ta kendisisin !. basit bir vatandaş olarak bildiğim kadarıyla bu işlerle YSK ilgileniyor ! oraya sor ! hükümeti suçlama !
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    bu sözler şimdiden kıvırma sözleri. provokasyon sözleri, milleti kışkırtarak bir yere varamazsınız..mansur efendi, Sarıgül efendi çok denedi ama olmadı...biraz gurur olsun,biraz mağrur olun.. seçimdir bu,kaybeden olacaktır kazanan olduğu gibi..bunu hazmetmesini bilin.. yan çizmeyin şimdiden,bahane üretmeyin kaybedeceğiniz için...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar