Bakan Eker: 2002'de Kürtçe konuşmak yasaktı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Eker: 2002'de Kürtçe konuşmak yasaktı
Bakan Eker: 2002'de Kürtçe konuşmak yasaktı
GİRİŞ 07.08.2014 11:55 GÜNCELLEME 07.08.2014 11:55

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Adilcevaz ilçesindeki bir çay bahçesinde esnaf, çiftçi, sivil toplum örgütü temsilcileri ve dernek başkanlarıyla bir araya geldi.

2002'DE KÜRTÇE KONUŞMAK YASAKTI

Eker, 2002'de seçim çalışması yaptığı zaman araçlarının durdurulduğunu, kontrol edildiğini ve Kürtçe konuşmanın yasak olduğunu anımsatarak, bugün gelinen noktada bu sıkıntıların hiçbirinin olmadığını söyledi.

AK Parti hükümetlerinin, geçmiş dönemlerde yaşanan sorunların giderilmesi için çalıştığını vurgulayan Eker, şöyle konuştu:

"Anadolu Ajansı, Kürtçe haber üretiyor. Bütün dünyaya servis ediyor. Bugün devletin 24 saat yayın yapan kanallarında her konuda Kürtçe programlar yapılıyor. Devletin okullarında bugün insanlar Kürtçe eğitim görüyor. Devletin üniversitelerinde mesela Muş ve Mardin'de Kürtçe lisans programları yapılıyor. Binlerce insan Kürt edebiyatı bölümünden mezun oldu. Devletin okullarında açık bir şekilde eğitim yapılıyor.

TURİSTLER NEDEN VAN'A, BİTLİS'E GELMESİN?

Eskiden bir sürü yanlışlar yapılmış. Bu topraklarda yıllarca Kürt, Boşnak, Türk, Kürt ve Çerkez kavga etmeden birlik içinde yaşamışsa biz de bunu yapabiliriz. Ne zaman barışı unuttuysak sorunlar çıktı. Bizim geçmişimizde birlik ve beraberlik içerisinde yaşama tecrübesi var. Ancak bu sorunu çözersek başarılı olabiliriz. İnsanlar neden tatil için Ege'ye Akdenize gitsin, neden Tatvan, Adilcevaz, Ahlat ve Van'a gelmesin? Bunun çözmenin en büyük imkanı barıştır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar