Atalay: Mahmur'dan geleceklere kapımız açık

Hakkari'de temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gündemdeki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Atalay: Mahmur'dan geleceklere kapımız açık
Atalay: Mahmur'dan geleceklere kapımız açık
GİRİŞ 08.08.2014 17:45 GÜNCELLEME 08.08.2014 17:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Atalay, bir gazetecinin IŞİD ile ilgili sorusuna, "Biz zaten IŞİD'i terör örgütü olarak tanımladık, Türkiye'nin bu konudaki tavrı nettir" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ İLE İLGİLİ BİR OLUMSUZLUK YOK"

Başlatılan çözüm süreci ile ilgili yoğun çalışmalarının olduğunu belirten Atalay, "Çözüm süreci ile ilgili halkla görüşeceğiz onların değerlendirmelerini alacağız. Çözüm sürecini çok dikkatle izliyoruz. Yapılan diyaloglarla yürüyor. Çözüm süreciyle ilgili şimdilik bir olumsuzluk yokdedi. Başbakan Yardımcısı Atalay, bir gazetecinin böyle bir süreçte bazı illerde askeri hareketliliğin olduğu yönündeki soruya Atalay,Tabiki bölgede bazı kişiler yanlış iş yapıyor. İş makineleri yakanlar var, kimi vatandaşlara baskı yapıp, onlardan haraç alıyor veya seçim öncesi köylere gidip oyla ilgili sıkıntı çıkartanlar var onları biliyoruz. Tabiki bu konularda da gerekli uyarıları yapıyoruz. Çözüm süreci devam ediyor taraflar birbirine güveniyor. Çözüm süreci için yeni bir safhaya geçeceğiz. Şimdi yeni bir yol haritası üzerindeyiz. O daha belirleyici olacak. Yani tarihi beli ve sınırları çizilmiş. Kim üzerine ne düşerse yapacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra inşallah o yol haritamızı daha da netleşecektir. Üzerinde çalışıyoruz karşılıklı görüşmeler yapıyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE’NİN IŞİD’LE İLGİLİ TAVRI BELLİ"

Basın mensuplarının IŞİD katliamlar yapıyor sorusu üzerine ise Bakan Atalay Türkiye’nin IŞİD’le ilgili tavrının belli olduğunu söyledi. Atalay,Bakın şu anda IŞİD’in elinde diplomatlarımız ve güvenlik personellerimiz vardır. Türkiye’nin IŞİD’e bakışı belli. Biz zaten IŞİD bir terör örgütü olarak tanımladık. Bu konuda herkes tavrımızı biliyor. Ama şu anda bölgede ciddi bir kriz yaşanıyor. Yani çevrenize baktığınızda şu anda Irak en sorunlu bölge, Suriye zaten uzun süredir devam ediyor. Gazze olayı var orada büyük katliamlar oldu. Neredeyse 2 bin civarında insan hayatını kaybetti. Türkiye bu savaşın yaşandığı tüm bölgelere insani yardım gönderiyor

"MAHMUR KAMPI'NDAN TÜRKİYE’YE GELECEKLERE KAPIMIZ AÇIK"

Mahmur kampının boşaltılmasıyla birlikte Türkiye’ye gelmek isteyenlere kapılarının açık olduğunu da ifade eden Bakan Atalay, "Ama Irak’ta yeni gelişmeler var. Biliyorsunuz Mahmur kampının boşaltıldığı bilgileri geldi. Oradan Türkiye’ye geçmek isteyenler var. O konuda tavrımız zaten belli onlar bizim vatandaşlarımızdır. Çoğu da Hakkari bölgesinden buraya gitmiştir. Çukurca Uzundere ve birçok köylerimizden o olumsuz şartlardan oraya gitmiştir. Eğer geri dönerlerse kapılarımız açık olacaktır. Sınırlarımızdan içeri gireceklerdir. Bunu buradan belirtmek istiyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Kemal özer 9 yıl önce Şikayet Et
    Bakan örnek olmalı. Sayın Bakanımız milletimize örnek olmalı, ekonomik durumuda müsait olduğuna göre,mahmur mensuplarından örneğin 3 aileye kendi evinin kapısını açmalıdır.
    Cevapla
  • metin yaman 9 yıl önce Şikayet Et
    Murat Öztürk bey. Irak'tan gelenlere sen kürtmüsün, Türkmüsün diye soran var mı, yok. Sadece yazıyorsun ama sana inanan yok.
    Cevapla
  • murat ÖZTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    o kapıyı Türkmenlere neden kapadınız diye sormazlar mı adama?. arabı kürdü yezidisi bilmem nesi hepsi Türkiyede. Türkmenlere gelince pasaport soruyorsunuz.bunları hep yazıyoruz deftere bilginiz olsun. hesap günü gelir elbet...
    Cevapla
  • sadet oğuz 9 yıl önce Şikayet Et
    YOL GEÇEN HANI. yol geçen hanına dödü türkiyemiz .....hoşgeldiler sefa geldiler ama nereye kadar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den 'Eurofighter' çıkışı: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, sonra soracağız
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor