Günay: Erdoğan kazanamazdı ama ...

İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, seçim sonuçlarını Twitter'dan değerlendirken çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Günay: Erdoğan kazanamazdı ama ...
Günay: Erdoğan kazanamazdı ama ...
GİRİŞ 11.08.2014 14:29 GÜNCELLEME 11.08.2014 15:35
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan 'ın aldığı yaklaşık 20 milyon oyun, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti 'nin aldığı yüzde 43'lük orana karşılık geldiğini söyleyerek, seçimin kaderini oy kullanmayanların belirlediğini ifade etti.
 
İşte Günay'ın Twitter hesabından yaptığı o seçim analizi:
 
“Sn. Erdoğan'ın aldığı 20 milyon oy, 30 Mart'ta %43 oranına karşılık geliyordu. Aynı oy bu seçimde %52 oldu. Sonucu katılmayanlar belirledi. Kapsamlı bir değerlendirme için henüz erken. Sn. Başbakan'ı kutlamak gerek. Kişisel bir başarı elde etti. Ancak Parti'yi zorluklar bekliyor. Sn. Erdoğan kazandı, ancak Parti, 30 Mart'ta ve bugün 2011 sonucunu yakalayamadı. Oysa 2011'den buyana 5 milyon yeni seçmen arttı. Bu önemli. 2011'de 50 milyon seçmen vardı. İktidar 21.5 milyon oy almıştı. Şimdi 55 milyon seçmen var; Sn. Erdoğan 20.7 milyon oy aldı. Oy artmıyor. Muhalefet Partilerinin durumu ise, kurtulmaları gereken iç hesaplaşmaları ve yenilemeleri gereken vizyonları açısından daha da sorunlu. Muhalefet Parti'leri umut verici adımlar atamazsa, İktidar ve muhalefetin yarattığı bu karamsarlığı dağıtacak yeni bir siyasete ihtiyaç doğar.”

YORUMLAR 38
  • demirörs 9 yıl önce Şikayet Et
    günay, zavallısın be kardeşim... :))))
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve MHP,liler Erdoğana yarım oy bile vermez......... ...Bu Oylar gerçek ve kalıplaşmış oylardır...hasetinizden çatlayın patlayın!!!
    Cevapla
  • Mehmet Özkan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu zate gercekten deyisti sanmistim!!. AKP sayesinde Vekil oldu bakan oldu ama bakanliktan alininca ne oldugununu gösterdi böyle insanlarin TBMM olmasindan dolayi üzülüyorum ama elden ne gelir CHP genli oldugundan normal diyorum yani afedersiniz koltuk icin....... yapar bu. vekil dedigin ilkeli olmali karekter olmaeli örnek olmali bunda buda yokmus.öyle olsa seni secen insanlara saygin olurdu hemen vekilikten istifa ederdin yaziklar olsun sana ve senin gibilere....
    Cevapla
  • murat buyuklu 9 yıl önce Şikayet Et
    yapma günay. sandığa gelemeyen 13 milyonun hepsi ihsanoğlu'nun seçmeni mi sayın günay? sadece ben bile çevremde yazın köyüne gidip geri dönemeyen akparti tabanından onlarca insan biliyorum. emin ol. 13 milyonun en az 6'sı akpartilidir. bizim oy sayımız 20 değil, 26 milyon. artı oy oranına bakıldığından 1,5 milyon da yurt dışından gelirdi.
    Cevapla
  • ramazan kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    DEMEKKİ OY KULLANMAYAN SEÇMEN ADAYINIZI TINLAMAMIŞ. Bu iş dava işidir chp mhp pensilvanya diğer küçük partiler bir araya gelip uzlaşırmış gibi görünsenizde demekki oy kullanmayan secmen kitlenizde birlik beraberlik yok .Zaten Recep Tayyip Erdoğan birlik beraberliğin lideridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız