AK Parti'ye yapılacak en büyük kötülük...

Mehmet Metiner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün arasına girerek fesat çıkarmak isteyenleri açık açık uyardı.

AK Parti'ye yapılacak en büyük kötülük...
AK Parti'ye yapılacak en büyük kötülük...
GİRİŞ 14.08.2014 10:12 GÜNCELLEME 14.08.2014 10:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak'ta köşe yazısına "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eleştirileri yapmak AK Partililerin işi olamaz" diye uyarıda bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, bunun "Ne parti disiplini açısından, ne de siyasi akıl bağlamında" da kabul edilemez bir durum olduğuna vurgu yaptı. 

AK Parti'nin içine oynandığı bir dönemde Erdoğan-Gül ekseninde tarafgirlik yapmanın, fitnecilerin istediği bir olay olduğunu savunan Metiner, AK Parti'ye yapılabilecek en büyük kötülüğü de şu sözlerle ifade etti: 

"AK Parti'de sanki ikilik varmış gibi bir algı yaratmak veya bu algı üzerinden AK Parti'nin içinde çatışma yaratmaya çalışanların değirmenine su taşımak, hiç kimse kusura bakmasın ama AK Parti'ye yapılabilecek en büyük kötülüktür."

"AK PARTİ DAVASININ LİDERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"

İşte Metiner'in bugünkü köşe yazısından ilgili bölümler: 

Erdoğan ile Gül birbirinin siyasi rakibi ve hasmı değildirler. AK Parti içinde Erdoğan yanlısı olunmaz. Zaten Erdoğan'ı lider olarak kabul etmeyenin AK Partililiği sorgulanır. Buna Gül de dahildir. AK Parti davasının/hareketinin lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunun Çankaya'yla hiçbir alakası yok.  Bu bir hiyerarşi meselesi de değildir. Erdoğan liderliği bir gönül liderliğidir. Çankaya hiyerarşinin tepesidir elbet.

"ABDULLAH GÜL İÇİN DE ERDOĞAN BİR LİDERDİR"

Düne kadar hiyerarşinin tepesindeki Gül'ün de Erdoğan'a farklı baktığı kanaatinde değilim. Gül için de Erdoğan bir liderdir. Gül'ün, 'Partime döneceğim' açıklaması zinhar bir meydan okuma değildir. Doğal olan Gül'ün kendi partisine dönmesidir elbet. Bundan rahatsızlık duyanların AK Partililiğinden kuşku duyulur.

AK PARTİLİLERE AÇIK UYARI: KAÇININ

Kamuoyu karşısında AK Parti'ye zarar verecek, AK Parti'nin kurumsal kimliğini zedeleyecek Gül karşıtlığı veya Gül yandaşlığı gibi yeni icatların sahipleri bilmelidirler ki bu çıkmaz sokaktır. Ne Gül'ün buna prim vereceğini, ne de Erdoğan'ın bundan memnuniyet duyacağını söylemek mümkündür. AK Parti davasına/hareketine zarar verecek söylemlerden herkes kaçınmalıdır.

AK PARTİ'DE SÖYLEYECEK SÖZÜ OLAN VARSA...

AK Parti kendi içinde kendi genel başkanını ve dolayısıyla Başbakanını seçer. AK Parti'nin istişareyi eksen alan bu kurumsal yapısı aslında çok güçlüdür. Bu süreç başlamıştır. Şimdi bu süreç başlamışken Gül üzerinden karşıtlık-yandaşlık anlamına gelebilecek söz ve davranışlara yönelmek parti disipliniyle de bağdaşmaz, kardeşlik hukukuyla da... Söyleyecek sözümüz varsa kendi platformlarımızda söyleriz. Ve alınan karara aslanlar gibi uyarız. 

AK PARTİ'YE YAPILABİLECEK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK

AK Parti'de sanki ikilik varmış gibi bir algı yaratmak veya bu algı üzerinden AK Parti'nin içinde çatışma yaratmaya çalışanların değirmenine su taşımak, hiç kimse kusura bakmasın ama AK Parti'ye yapılabilecek en büyük kötülüktür.

....

O yüzden diyorum ki AK Parti içinde çatışma bekleyenlerin veya AK Parti içinde çatışma yaratmak isteyenlerin oyununu bozmak hepimizin boynunun borcudur. Gül'ün kendisini Erdoğan karşıtlığına yönlendirmek isteyenlerin oyununun farkında olmadığına elbette inanmam. Herkesten önce ve herkesten çok bu oyunu bozmak konusunda Gül'ün gerekli hassasiyeti göstereceğinden kuşku duymam. Ama bu süreçte Gül'ü bir biçimde yaralayabilecek her söz ve davranışın da o fitneci güruhun elini güçlendirmekten öte bir işe yaramadığını özellikle hatırlatmak isterim.

KİMSE BU HATAYA DÜŞMESİN

Hiç kimse sıfatı ve unvanı ne olursa olsun Gül karşıtlığı veya yandaşlığı üzerinden kendini konumlandırma hatasına düşmemelidir. Bunun dava bilinci ve ahlakıyla bağdaşmadığını bilerek herkes hareket etmelidir. Gül eminim ki AK Parti liderinin ve AK Parti organlarının gerekli istişarelerden sonra uygun gördüğü genel başkanın arkasında dava şuuruyla dimdik duracaktır.

YORUMLAR 1
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,Abdülhamit'ten sonra bunların karşısına dikilen tek isim ERDOĞAN oldu! Şair "Bu millet er ya da geç lideri çıkarır!" derken çok haklıydı! Ama marifet çıkarmak değil, sahip çıkmaktı,,,. Kaya gibi sağlam evelallah Yeni Hükümet, Beyler Ecdadımız cennet mekan FATİH SULTAN MEHMET HANIN ,ın bir sözünü hatırlayalım Sırrıma sakalımın bir tek telinin vakıf olduğunu bilsem, sakalımı kökünden keserim. RECEP TAYYİP ERDOĞAN,da aynen ecdadımız gibi devlet yönetiyor. İngiltere,avrupa, amerika, israil hele türkiyedeki temsilcileri CHP çıldırıyor. Çünkü ERDOĞANIN sırrını çözemiyorlar çözemezlerde. ÇÜNKÜ camiler kisla minareler sungu kubbeler migfer muminler askerimizdir diyen. RECEP TAYYİP ERDOĞAN var. ALLAHIM BEN,Kİ GÜNAHKAR TÖWBE ETMİŞ KULUN DELİ OSMANIM ALLAHIM ÖMRÜMDEN AL BAŞBAKANIMIN ÖMRÜNE VER. Gezi ve 17 aralık olayları İngiltere, Almanya, Avrupa, Amerika ve İsrailin kontrolünde yapılan büyük bir darbe girişimidir. Karanlık güçlerin türkiyedeki ana temsilcisi CHP,dir. Bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürme şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır. Bu sözü Necip Fazıl Adnan Menderes'in iktidar, CHP nin muhalefet olduğu dönemde söylemiştir!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar