Şahin'den Abdullah Gül açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Davutoğlu'nun Başbakanlık ihtimali ve Gül'ün partiye dönüşüyle ilgili konuştu.

Şahin'den Abdullah Gül açıklaması
Şahin'den Abdullah Gül açıklaması
GİRİŞ 17.08.2014 05:35 GÜNCELLEME 17.08.2014 09:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, yeğeni Abdullah ve Elif çiftinin Karabük’te düğün merasimine katıldı. Şahin, salona gelişi sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

“ÜZERİNE CİDDİYETLE GİTMEK LAZIM”

Alman dış istihbaratının Türkiye’yi dinlediği yönde çıkan haberlerin sorulması üzerine ise Şahin, “Almanya’da münteşir çıkan bir dergi var Der Spiegel dergisinin haberi. Ancak Alman Der Spiegel dergisi Türkiye ile ilgili pek hayırlı rüya görmeyen bir dergidir. Özellikle AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili çok haksız haberler yapmış olan bir dergidir. Onların bu haberini ihtiyatla karşılamak gerekir ancak üzerine ciddiyetle gitmek gerektiği kanaatindeyim. Mutlaka hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığımız bu dergide yer alan iddialar hakkında gerekli araştırma ve incelemelerini yapacaktır. Böyle bir haberi doğruluk ihtimali üzerine gerekli çalışmaların hükümetimizin ve Dışişleri Bakanlığımızın yapması gerekir” ifadesine yer verdi.

“330 İLE 367 ARASINDA BİR MİLLETVEKİLİNE SAHİP OLURSAK BUNU DEĞERLENDİRİRİZ”

Yeni anayasa için izlenecek yolun sorulması üzerine Şahin, “2015 seçimlerinden sonraki parlamentodaki milletvekili sayımızla doğru orantılı bir şeydir. Tek başına anayasayı çıkaracak güce sahip değilsek en azından referandumlu bir şekilde güce sahip olur muyuz. 330 ile 367 arasında bir milletvekiline sahip olursak bunu değerlendiririz” diye kaydetti.

“PARTİMİZE GELSE BİLE BAŞBAKAN OLAMAYACAKTIR”

Abdullah Gül’ün ön planda tutulup Davutoğlu’nun Genel Başkan ve Başbakan olması halinde partide bir kırgınlık olur mu? yönündeki soru üzerine Şahin, şunları söyledi: 

“AK Parti’nin seçilecek olan yeni Genel Başkanı aynı zamanda Başbakan’da olacaktır, olmalıdır. Bizim bu konudaki yaklaşımımız budur. Abdullah bey görev süresi dolduktan sonra partimize gelse bile Başbakan olamayacaktır, milletvekili olmadığı için. Bu tür kırgınlıkların bizim partimizin içinde olması mümkün değildir. Biz daha kurulurken, 14 Ağustos 2001’de bir program ortaya koyduk. Bu program gereği hükümet programlarını gündeme getirdik ve 12 yıldır bunları uygulandı. Türkiye’ye önemli hizmetler yaptık. Önemli olan halka vaat ettiğimiz programların uygulanmasıdır. Kimin Başbakanlığında ve Genel Başkanlığında uygulanmış önemi yok. Önemli olan halk hizmet etmektir. Tüm arkadaşlarımızda millete hizmet için bu parti içinde görev almıştır. Abdullah beyde aynı düşüncelerle partinin kurucularındadır. Şimdi gelirse yine aynı düşüncelerle gelecektir. İlerde kime hangi görev düşer bunu zaman gösterecektir” dedi. 

Buna geçiş süreci diyebilir miyiz yönündeki bir soruya ise, ahin “Yok öyle diyemeyiz. Zaman gösterecek” cevabını verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,Farkımız Ecdadımız, Onlar (Fatih Sultan Mehmed ve devlet erkanı) İstanbul’u fetheylemek gibi büyük bir erdeme ulaştılar. Onları kendimizle bir tutamayız.Knuni Sultan Süleyman Han,,. ,,Farkımız inancımız, Ak partinin sırrını çözmek için alim olmaya gerek yok ŞANLI OSMANLI tarihini okumak ve gurur duymak yeterli olacaktır, AK Partide bir çatlak, Belirsizlik, Kaos olurmu diye yanıp tutuşan içimizdeki yabancılara sesleniyorum, Ey cahiller OSMANLI tekrar doğdu Allah,ın izni Müslümanların duası ile İmparatorluk kaldığı yerden devam ediyor, edecek Recep Tayyip Erdoğan,dan sonra ne olur derseniz, Ne olmaz,ki takımın içindeki herkes bir ERDOĞAN OSMANLI,da ERDOĞANLAR,mı biter bir ERDOĞAN gider bin ERDOĞAN, gelir,,
    Cevapla
  • Gülderyası 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Gül.... Partinin içinde kavga çıkarmayın lütfen, senin o istemediğin sayın Gül, Ak Partinin kurucusudur... Lütfen derslere iyi çalışınız ve partide ayrımcılık yapmayınız!
    Cevapla
  • Yavuz Altın 9 yıl önce Şikayet Et
    neden gülü istemiyorsunuz?. sayın şahin...bilmediğimiz bişeyler mi var..
    Cevapla
  • ferhad dag 9 yıl önce Şikayet Et
    Der Spiegel, Almanlarında nefret ettiği bir dergidir.. Geçenlerde bir reportajda, önemli bir siyasi şahsiyet videoda şöyle diyordu: Kim olursa olsun bir gazeteci, muhabir vs. kim olursa olsun, Der Spiegel'de işe başlayacağı zaman Amerika ve İsrail aleyhinde hiç bir kötü haber yapamayacağına dair iş anlaşmasında imza atarmış. Böyle bir derginin sahibide, borazanıda, hedefide belli. Çok dikktatli olmalıyız çok.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    tek yol, der spiegel'in muhabirlerini ülkemize sokmayın !. der spiegel yalnız Türkiye değil, bütüm Müslüman alemine düşman bir dergidir !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası