MHP'den TBMM'ye 'Erdoğan' başvurusu

MHP, Başbakan Erdoğan'ın milletvekilliğinin sona erdirilmesi talebiyle TBMM Başkanlığı'na başurdu

MHP'den TBMM'ye 'Erdoğan' başvurusu
MHP'den TBMM'ye 'Erdoğan' başvurusu
GİRİŞ 19.08.2014 10:56 GÜNCELLEME 19.08.2014 10:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

MHP, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilliğinin sona erdirilmesi talebiyle TBMM Başkanlığı'na başvurdu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanlığı'na gönderdiği yazıda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Cumhurbaşkanlığı seçimi kesin sonuçlarını 15 Ağustos Cuma günü açıkladığı ve Erdoğan'ın mazbatasının YSK Başkanı Sadi Güven tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e teslim edildiği anımsattı.

Anayasa'nın, "Cumhurbaşkanı seçilenin varsa partisiyle ilişiği kesilir ve TBMM üyeliği sona erer" hükmünü içeren 101. maddesi gereğince Erdoğan'ın TBMM üyeliğinin sona erdiğini savunan Vural, buna göre işlem yapılmasını ve siyasi parti gruplarının üye sayısının yeniden tespit edilmesini talep etti.

YORUMLAR 10
  • Garib GARİB 9 yıl önce Şikayet Et
    ZENGİNİN MALI ZÜĞÜRDÜN ÇENESİNİ YORAR. Kardeşim senin başka işin yokmu ya, mesela bir yasa tasarısı, planların veya projelerin. Ben bildim bileli boş işler peşindesin. Hala anlamadınmı lafla peynir gemisinin yürümediğini. Söylenecek çok şey var ama söyleyemiyorum. Biliyorsan konus ibret alsinlar bilmiyorsan sus adam sansinlar dememişmiydi atalarımız.
    Cevapla
  • emrah 9 yıl önce Şikayet Et
    Tamam o zaman. Bu mantığa göre, Cumhurbaşkanında görev süresi bitmiştir... Boşuna 9 gün beklemeye gerek yok.. Cumhurbaşkanı emekli olur, Başbakan BAŞKAN OLUR
    Cevapla
  • Hasan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Basitlik. Vural'ın yaptığı basitlikten öte bir şey değil. Ne yani devlet bir haftalığına başbakan mı atayacak, oyuncak mı bu. Devlette devamlılık esastır. Erdoğan ayın 28'inde cumhurbaşkanı olmadan önce hükumetin istifasını sunar. arkasından Cumhurbaşkanlığını devralır, aynı gün yeni Başbakanı görevlendirir o da yeni kabineyi aynı gün Cumhurbaşkanına sunar olur biter. Yönetimde kopukluk ve zafiyet oluşmaz. Sn.Vural acaba devlette zafiyet ve kaos çıkması için mi uğraşıyor.
    Cevapla
  • Bygara 9 yıl önce Şikayet Et
    Wah wah wah. Eyyy mhp başka işin yokmu senin Tayyip bey in milletvekiliği düşse nolacak düşmese nolacak:Gündeme gelmek için projeler üretin halkın yararına olacak söylemlerde bulunun.Ne bu böyle siyaset yapılmaz partiye böyle fayda sağlanmaz. sayın Tayyip erdoğan zaten 1 hafta sonra milletvekili olmayacak. Tayyip bey bir seçime gireceği zaman Projelerle geliyor halkın dilinden konuşuyor.Sizler gibi meydanlarda halkın karşısına karalama kampanyasıyla çıkmıyor ve eze eze kazanıyor.Sizde artık aklınızı başınıza alın ve gönlümüzün evet dediği elimizin oy vermek için kaçtığı MHP mizi daha iyi yönetin.Yönetemiyorsanız da bırakın gidin. Saygılar
    Cevapla
  • şeref AKKURT 9 yıl önce Şikayet Et
    GÖLGE ETMEYİN ARTIK . sayın rte cumhurun reisi olmuş, sen halen neyin kafasını yaşıyorsun arkadaş, hangi vekilliğin derdi seni bu kadar gerdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!