Bakan Güllüce: ÇED raporu ruhsat değil

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi hakkında konuştu.

Bakan Güllüce: ÇED raporu ruhsat değil
Bakan Güllüce: ÇED raporu ruhsat değil
GİRİŞ 19.08.2014 15:18 GÜNCELLEME 19.08.2014 15:18

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuyla ilgili "ÇED raporu ruhsat demek değil, 'Ben şu şu şartları yerine getireceğim' demek. Rapor verilirken de o şartları yerine getirirsen bir sorun olmaz. Bize bir taahhüt zinciridir ÇED raporu" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'UN TEK BAKANI OLDUĞUM İÇİN..

Başakşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Güllüce, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı makamında ziyaret etti.

Güllüce, İstanbul'un tek bakanı olduğu için tüm ilçe belediye başkanlarını makamlarında ziyaret etmeye özen gösterdiğini ifade ederek, "Başkanımızla bizim bakanlığımız ilgilendiren konularda görüşmeler yapacağız. Buradaki en önemli vurgumuz kentsel dönüşümle ilgili konular olacak. Kentsel dönüşümle ilgili başkanımızın hazırlıkları var. Bu durumu biran önce hızlandırarak, başlamanın yollarına birlikte karar vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"ÇED RAPORU RUHSAT DEMEK DEĞİLDİR"

Galataport olarak da bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için hazırlanan ÇED raporuna da değinen Güllüce, şunları söyledi:

"ÇED raporu ruhsat demek değil, 'Ben şu şu şartları yerine getireceğim' demek. Rapor verilirken de o şartları yerine getirirsen bir sorun olmaz. Bize bir taahhüt zinciridir ÇED raporu. Yeterli midir taahhütler, verdiği taahhütlere göre problem var mı buna bakılıyor. Oranın asıl kurumu isterse devam ettirir. 'Raporla bu şartları yerine getirirseniz doğaya zarar vermemiş olursunuz' demiş oluyoruz." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...