Yargıtay'dan CHP'nin talebine ret

Başbakan Erdoğan'ın vekilliğinin düşmesi için Yargıtay Başsavcılığı'na başvuran CHP’nin talebi reddedildi.

 Yargıtay'dan CHP'nin talebine ret
Yargıtay'dan CHP'nin talebine ret
GİRİŞ 20.08.2014 15:55 GÜNCELLEME 20.08.2014 15:55
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, 15 Ağustos'ta başbakanlık ve milletvekilliğinin düştüğü iddiasıyla Yargıtay Başsavcılığı'na başvuran CHP’nin talebi reddedildi.

YARGITAY SON NOKTAYI KOYDU

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık görevinin "15 Ağustos'ta sona ereceğine" ilişkin hukuksal tartışmaya Yargıtay son noktayı koydu.

Yargıtay, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın "Erdoğan'ın Başbakan olarak görev süresinin, Yüksek Seçim Kurulu'nun sonuçları açıkladığı 15 Ağustos'ta sona ereceği" yönündeki başvurusunu reddetti.

Kart,12 Ağustos'ta Yargıtay'a yaptığı başvuruda, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın, en geç kesin sonuçlarının açıklanacağı 15 Ağustos'ta partisiyle ilişiğinin kesileceğini ve milletvekilliğinin sona ereceğini savunarak, AKP'nin yetkili kurullarını ve 27 Ağustos'ta yapılacak Genel Kurulu'nu yönetmesinin engellenmesi talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmuştu.

KART, ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDİYOR

Atilla Kart ise, Yargıtay'dan gelen bu kararın ardından, Anayasa Mahkemesi'ne gitme kararı aldı.

CHP'li vekilin, yarın Anayasa Mahkemesi'ne aynı yönde bireysel başvuruda bulunmaya hazırlandığı öğrenildi.

YORUMLAR 26
  • Banazlı 9 yıl önce Şikayet Et
    BENCE SEN. Doğrudan AİHM ne git. Gerçi bu aralar AYM de skandal karaları almakta hiç beis görmüyor ama...
    Cevapla
  • fanatikus 9 yıl önce Şikayet Et
    komik.... işleri güçleri birşeyleri iptal ettirmek,zarara vermek,sokağa salmak..ya bu chp nin gerçekten sorunu kendisiyle...demokrasi diye yırtınıyorlar ama demokresiden yana değiller..biz seçimimizi yaptık,siz kaybettiniz..yine olsa yine kaybederler..chp kaybetmeye mahkum olmalı..din düşmanları ne olacak...ya kimden yanaysanız o ülkeye gidin..almanya mı,mısır mı,suriye mi..nerde cani var,bunlar onun yanında..bizi bi rahat bırakın yaaaa..bunlar sadece huzur bozucular..biz seçimimizi çoktan yaptık..
    Cevapla
  • eyup Arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    çelişkiler içinde CHP . Cumhurbaşkanlığı yemin törenine gitmeme kararı alan CHP. yeni Cumhur reisi tanımıyorum derken , diğer taraftan Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan nın vekilliği düştü diyerek kabüllenmişlik var . ne yaman çelişki... bu nasıl siyaset.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    CHPye şamar üstüne şamar ! ama derisi kalın olduğundan hissetmiyorlar ! !. Dünyada bu kadar pişkin güya parti görülmermiştir ! hepsine gülümsüyor !
    Cevapla
  • ÖZCAN AYAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    BENCE AYM DE YETMEZ.. Siz en iyisi şimdiden AİHM'ne de başvurmak için dosyanızı hazırlayın. Hatta ve hatta BM, UNESCO, UNİCEF ve daha nice uluslararası örgüt varsa hepsine birer başvuru dosyası hazırlayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...