Mengü'den Kılıçdaroğlu'na yaylım ateşi

Eski CHP'li milletvekili Şahin Mengü, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çok sert sözler sarf etti.

Mengü'den Kılıçdaroğlu'na yaylım ateşi
Mengü'den Kılıçdaroğlu'na yaylım ateşi
GİRİŞ 21.08.2014 08:15 GÜNCELLEME 21.08.2014 10:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şahin Mengü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutarsız olduğunu belirterek “Pazartesi bir şey söyleyip, Salı değiştiriyorsanız, Cuma günü farklı bir şey söylüyorsanız, toplumun size kalan inancı kalmıyor” açıklamasında bulundu. Mengü, Kılıçdaroğlu'na 'yalan' konuşuyorsun imasında bulunurken özellikle 'yalancı' sözcüğü yerine 'tutarsız' sözcüğünü tercih etti. 

‘Halkın teveccühünü sağlayamayan halka kızamaz’ diyen Mengü, Kılıçdaroğlu’nun kurultayı toplamasını doğru bulan Mengü, 15 günde yapılmasını demokrasiye sığmadığını anlattı ve Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a yönelttiği 'diktatör' yaftasına göndermede bulundu. 

Şahin Mengü'nün açıklamalarından satır başları:  
 
CHP DEVRİMCİ NİTELİĞİNİ KAYBETTİ
 
“Dört seçim kaybeden bir lider hala orada kalmak istiyorsa ortada bir rahatsızlık var demektir. Bu rahatsızlığı gidermesi lazım. CHP bu rahatsızlığı kendi kurultayını toplayarak, partinin asıl sahiplerine hesap vererek soracaktır. Partinin sahibi tabanı temsil eden kurultaydır. Bize göre CHP olması gereken devrimci niteliklerini yitirmiştir. Bir parti eğer sürekli devrimci niteliğini yitirmişse artık o partinin toplumda bir heyecan oluşturması mümkün değildir. Siyasi partiler heyecan oluşturdukları müddetçe, yeni projeler ortaya koydukları müddetçe halkın teveccühü olur. Eğer halkın teveccühünü siz sağlayamıyorsanız “halk bana niye oy vermiyor” diye kızma hakkına sahip değilsiniz. Siyasetçi bir yerde yanlış varsa, kendisi dahilse bu hataya bu hatayı kabul edecek.”
 
BAŞBAKAN’A “DİKTATÖRSÜN” DERKEN…
 
Benim bir beklentim olmadığı için en rahat konuşanlardan biri benim. 15 günde kurultayda hani demokrasi, hani tartışmak? Başbakan’ı bu konuda eleştiriyorsanız, Başbakan’ın yaptığını iddia ettiğiniz hataları yapmayacaksınız. Başbakan’a “diktatörsün” derken, siz partiyi tek adam rejimine götürecek bir tüzük değişikliğin peşine takılmayacaksınız.”

Şahin Mengü bu açıklamaları Kanal 24'te ekranlara gelen 'Açık Görüş' programında dile getirdi. 

YORUMLAR 2
  • Hasan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Diktatör mü Bozuntusu mu. Kılıçtaroğlu başta Sn.Erdoğan'a diktatör diyordu, sonra ağız değiştirdi diktatör bozuntusu demeye başladı. Demek ki esasen kendisini diktatör olmaya hazırlamış ki ikinci bir diktatör istemediğinden Sn.Erdoğan'a da bozuntuyu bırakmış. Görün bakın Kılıçtaroğlu'nu oraya dikenler kalk git demeden o koltuktan kalkması mümkün değildir. İstese de kalkamaz. Şahin Mengü ve diğer muhalifleri Kılıçtaroğlunun proje olduğunu üyelerine anlatıp ikna etmeden onu indiremezler
    Cevapla
  • fanatikus 9 yıl önce Şikayet Et
    ... ????????. ne diyim bilemedim şimsi..maymun gözünü açtı mı oluyor yoksa takke düştü kel göründü mü ?? yeni mi anladınız artık birşeylerin ters gittiğini diycem ama herşey ortada..kk nın destekçisi sarıgül...siz asıl şamatayı genel başkanlık seçimlerişnde görün..bn baya bi atraksiyon bekliyorum..herke seteğindeki taşları döker artık..yalnız bu chp nin anlamadığı birşey var..iste kk yı değiştirsinler,ister kopmle chp yi..zihniyetleri değişmedikten sonra bir önemli yok..bnce tarihe gömülmeli..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi