Tekin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi

Gürsel Tekin, Alman gizli servisiyle ilişkili olduğu iddiası üzerine TBMM Başkanlığı'na başvurarak dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Tekin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi
Tekin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi
GİRİŞ 21.08.2014 16:57 GÜNCELLEME 21.08.2014 16:57

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Alman gizli servisiyle ilişkili olduğu iddiası üzerine TBMM Başkanlığı'na başvurarak dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

"100 BİN LİRALIK DAVA AÇTIM"

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, CHP ve kendisine yönelik hakaret ve iftiraların sistemli bir şekle dönüştüğünü ifade ederek, "Bu haberleri yazanlar hakkında 100 bin liralık dava açtım. Yargıda kendileriyle hesaplaşacak ve yazdıkları yalanları ispatlamalarını isteyeceğiz" dedi. Tekin, iddialar üzerine dokunulmazlığının bir an önce kaldırılmasını talep ettiğini belirtti.

HABERDE SOMUT DELİL YOK

Haberi yapan gazetenin CHP'yi Alman gizli servisi BND ile ilişkilendirmeye çalıştığını anlatan Tekin, haberlerde somut kanıt gösterilmediğini, tarih, yer ve saat verilmediğini kaydetti.

Tekin, haberleri yazanlar hakkında meslek ilkeleri açısından Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği'ne de şikayette bulunacağını ifade etti.

Gürsel Tekin'in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda da haberi yazanlar ve gazete sorumlularının "basın yoluyla hakaret" ve "iftira" suçlarını işlediği öne sürüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!