M.Ali Şahin'den Davutoğlu yorumu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun isminin genel başkan adayı olarak açıklanmasının ardından AK Parti yönetiminden açıklamalar geldi.

M.Ali Şahin'den  Davutoğlu yorumu
M.Ali Şahin'den Davutoğlu yorumu
GİRİŞ 21.08.2014 21:18 GÜNCELLEME 21.08.2014 21:40

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Sayın Davutoğlu'nun Genel Başkanlığında, Başbakanlığında ülkemize hizmeti aynı hızla ve belki de tempomuzu daha da artırarak devam ettireceğiz” dedi. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun isminin genel başkan adayı olarak açıklanmasının ardından parti genel merkezi önünde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu’nun yapmış oldukları konuşmalarda bugünle ilgili çok kıymetli değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

“DELEGELERİN TAMAMININ DESTEĞİYLE İKİNCİ GENEL BAŞKAN OLACAK”

"Benim, 'onların açıklamalarına katılıyorum' dememin dışında şu anda fazla söyleyeceğim bir şey yok” diye konuşan Şahin, “Şunu ifade edebilirim ki güçlü partilerin, özellikle iktidar partilerinin, iktidara aday partilerin genel başkan değiştirmeleri genellikle sancılı olur. Farklı adaylar çıkar, bir karmaşaya neden olabilir. Yüksek tansiyonlu olur kongreleri ama AK Parti bu konuda zannediyorum örnek bir çalışma sonucunda Genel Başkan adayını belirledi, istişareler sonucunda ve ayın 27'sinde de olağanüstü kongrede tek adayla bu istişareler sonucunda belirlenmiş adayla kongreye gireceğiz. Sayın Davutoğlu, delegelerin belki de tamamının desteğiyle AK Parti'nin ikinci Genel Başkanı olarak seçilmiş olacak” dedi.

“DAVUTOĞLU’NUN BAŞKANLIĞINDA AYNI HIZLA HİZMETE DEVAM”

Şahin, AK Parti kadrolarının bir tek hedefi bulunduğunu, onun da ülkeye hizmet etmek olduğunu vurguladı. 12 yıllık süreçte vatandaşların çözüm bekleyen sorunlarını çözebilme konusunda başarılı olduklarını belirten Şahin, “Başarılı olmasaydık halkımız bize her girdiğimiz seçimde oylarımızı daha da artırarak destek vermezdi. Şimdi bu yeni dönemde de Sayın Davutoğlu'nun Genel Başkanlığında, Başbakanlığında ülkemize hizmeti aynı hızla ve belki de tempomuzu daha da artırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

“İSTİFALARINI SUNABİLİRLER”

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şahin, bir gazetecinin, “MYK üyelerinin istifaları gündeme gelecek mi, Sayın Davutoğlu daha rahat çalışsın diye” şeklindeki sorusu üzerine, “Tabii kendisi Genel Başkan olarak seçildiğinde, ilk yapılacak olan MYK toplantısında, belki şu anda Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter olarak görevli arkadaşlarımız, kendisine MKYK içerisinden birlikte çalışabileceği arkadaşlarını seçme konusunda bir rahatlama olacak tarzda istifalarını sunabilirler. Doğrusu ben böyle düşünüyorum. Çünkü Sayın Genel Başkanımızın, 50 kişilik MYK içerisinde istediği arkadaşımızı yardımcısı olarak seçme özgürlüğüne sahip olmalıdır. O bakımdan benim böyle düşüncem var. Diğer arkadaşlarım ne düşünür bilmiyorum. Onların da benim gibi hareket edecekleri kanaatindeyim. Bizimle de çalışmaya devam edebilir, başka arkadaşlarımızı getirebilir, MKYK içerisinden. Bu tamamen kendi takdiridir. Nasıl ki bizi Recep Tayyip Erdoğan seçmişse, Genel Başkan olarak o da kendi yardımcılarını seçme hakkına sahiptir” ifadelerini kullandı.

“BİNALİ BEY ÇOK KIYMETLİ BİR ARKADAŞIMIZ”

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yarın TBMM’de basın toplantısı düzenleyeceği ve bir destek açıklaması mı olacağının ya da istifa mı edeceğinin sorulması üzerine de Şahin, “Yok, hayır. Binali bey, bu partiyi birlikte kurduğumuz, birlikte ülkemize gerçekten önemli hizmetler yaptığımız çok kıymetli bir arkadaşımız. Onun yapacağı destek açıklamasının dışında başka bir şey olmaz” dedi.

“İNANIYORUM Kİ ÇOK BAŞARILI OLACAK”

Başka bir gazetecinin de “Davutoğlu ile arkadaşlığınız eskiye mi dayanıyor?” sorusuna Şahin şu yanıtı verdi: “Davutoğlu hocamı, AK Parti'yi kurduktan sonra, danışman olarak çalışmaya başladıktan sonra yakinen tanıdım. Daha sonra milletvekili olmadığı halde Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi. Daha sonra milletvekili olarak Dışişleri Bakanı olarak görevine devam ediyor. O bakımdan kendisi sevdiğim, takdir ettiğim bir arkadaşımızdır. Bu yeni görevinde de inanıyorum ki çok başarılı olacaktır. Kendisine başarılar diliyorum.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!