Abdullah Öcalan, 1 Eylül'de açıklıyor

HDP’nin İmralı’daki görüşmelerini yürüten heyette yer alan Pervin Buldan, “Öcalan’ın, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne ilişkin mesajı olacak.

Abdullah Öcalan, 1 Eylül'de açıklıyor
Abdullah Öcalan, 1 Eylül'de açıklıyor
GİRİŞ 22.08.2014 07:55 GÜNCELLEME 01.09.2014 09:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Grup Başkanvekili Puldan, kendisinin son görüşmede olası içeriğine ilişkin bilgi vermediği mesaj, önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı aracılığıyla bize ulaştırılacak” dedi.

Öcalan’ın ‘1 Eylül’ mesajının son görüşme sonrası adına yapılan, “30 yıllık savaş büyük bir demokratik müzakereyle sonuçlanma aşamasına gelmiştir” açıklamasının detaylarından oluşacağı belirtiliyor. HDP çevreleri, Öcalan’ın “Tarafların mutabakatına bağlı olarak, PKK’nın tüm unsurlarıyla sınır dışına çekilmesi, Türkiye’ye karşı silah kullanmaktan vazgeçmesi, eve dönüş ve demokratik siyaset dönemine geçilmesi” başlıklarını da içeren geniş çaplı bir değerlendirmeyi kamuoyuyla paylaşmasını bekliyor.

Buldan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın sürece atıfla yaptığı, “Şimdi biz yol haritasını çalışıyoruz. Mutabakatlar sağlandıktan sonra görüşmeler başlayacak. Eylül sonu, dediğim bir genel belirlemedir” açıklaması hakkında ise “Kendileriyle geçtiğimiz günlerde bir görüşme yaptık. Görüşmede, takvimin henüz bizimle paylaşılacak aşamada olmadığı belirtildi. Ancak 1 Eylül’e kadar muhataplarıyla paylaşılacağı vurgulandı” bilgisini verdi.

ÖCALAN - FİDAN GÖRÜŞMESİ
Öcalan’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve ekibiyle geçen hafta yaptığı görüşmede de “İzleme Kurulu, Müzakere Heyetleri ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi” olarak özetlenen maddeler hakkında ‘olur’ aldığı bildirildi. Öcalan’ın görüşmeye ilişkin, “Beklentilerinin sağlanacağı fikri edindiği, görüşmelerin olumlu geçtiği” değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.    

Hürriyet

YORUMLAR 1
  • zeynep türkoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    ulan türk milletinin aklıyla alay ediyor. 1 haftada kaç şehit verdik terörist apo
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar