İşte yeni Türkiye'nin yeni şifresi: 3G

Yeni Türkiye'nin yönetim kodu 3G, yani 'güçlü cumhurbaşkanı, güçlü başbakan ve güçlü kabine' olacak.

İşte yeni Türkiye'nin yeni şifresi: 3G
İşte yeni Türkiye'nin yeni şifresi: 3G
GİRİŞ 22.08.2014 05:38 GÜNCELLEME 22.08.2014 09:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilmesiyle yeni Türkiye'nin yönetim kadrosu da şekillenmeye başladı. 3G olarak nitelendirilen yeni yönetim 'Güçlü Cumhurbaşkanı, Güçlü Başbakan ve Güçlü Kabine' olarak görev yapacak. 

GÜÇLÜ CUMHURBAŞKANI

Seçimlden önce anayasal haklarını sonuna kadar kullanacaağını ve 'koşan terleyen bir Cumhurbaşkanı' olacağını vurgulayan Erdoğan, 28 Ağustos görevi devraldıktan sonra güçlü cumhurbaşkanı olacak. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığını yalnızca temsil makamı olarak değil, aynı zamanda hizmet makamı olarak gördüğünü bu kapsamda çalışmasını sürdürecek.

GÜÇLÜ BAŞBAKAN

Yeni Türkiye'nin bir diğer yönetim argümanı da Güçlü Başbakan olacak. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte yeni Türkiye'nin kodları verirken, AK Parti ve Başbakanın emanetçi bir isme bırakmayacağının altını özellikle çizmişti. Aktif dış siyasetin yanısıra yeni iç politikada da ağırlığını hissettirecek olan Davutoğlu, önümüzdeki hafta hükümet üyelerini belirleyerek Türkiye'nin 62. Hükümetine kuracak.

GÜÇLÜ KABİNE

3G'nin son ayağını ise 'Güçlü Kabine' oluşturuyor. Ahmet Davutoğlu tarafından kurulacak olan 62. TC Hükümetinin programı 3 saç ayağı üzerinde yükselecek. Bu amaçla, Davutoğlu'nun İçişleri Bakanı Efgan Ala'nın yanısıra başta Suriye ve Irak olmak üzere birçok konuda yakın mesai yaptığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da Meclis dışından ikinci bir isim olarak kabineye alacağı konuşuluyor. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 2
  • nergis lalezar 9 yıl önce Şikayet Et
    2/3 tamam. 3G nin ikisi tamam 3. ayağınıda büyük bir heyecenla bekliyoruz millet olarak.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu günlere yavaş yavaş,,Düşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir. Fatih Sultan Mehmet Han,. Dim dik durarak geldik,,Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır. Benim ikbâlim yücedir. Talihsizlik ise düşmanın nasibidir. Fatih Sultan Mehmet Han,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar