Bakan İslam: Dünyaya örnek olduk

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam

Bakan İslam: Dünyaya örnek olduk
Bakan İslam: Dünyaya örnek olduk
GİRİŞ 22.08.2014 16:02 GÜNCELLEME 22.08.2014 16:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Bizim işimiz insana hizmet. Biz, devletin şefkat eliyiz. Devleti yıkmakla sorumlu olan kimselerle doğal olarak çalışamayız" dedi.

İslam, Afyonkarahisar'da bir termal otelde, 81 ilin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, yaptıkları görevlerin her birinin önemli, acil ve mutlaka yapılması gereken işler olduğunu söyledi.

"Son derece titiz, marifetli, liyakatli, adaletli ve vicdanlı olmak zorundayız" diyen Bakan İslam, şöyle konuştu:

BİZ DEVLETİN ŞEFKAT ELİYİZ

"Bütün bu hasletleri A'dan Z'ye kadar, bakandan bir evde çalışan ablaya kadar, anneye kadar hepimiz de istisnasız bir şekilde bulunması gerekiyor. Değilsek de burada bulunmamamız, başka bir yerde çalışmamız gerekiyor. Bizim işimiz bunların olmadığı bir insan profilini asla kaldırmaz. O zaman herkes 'ben titiz miyim, marifetli miyim, liyakatli miyim, adaletli miyim, vicdanlı mıyım?' diye kendisine bakacak. Tümü evetse tamam, devam edelim ama değilse ufak bir şüphemiz varsa lütfen kendimize başka bir pozisyon arayalım ve bu pozisyonu boşaltalım. Bu ben dahil, tepeden tırnağa hepimiz için geçerli. 'Bu işi yapabilirim ya da yapamam' diye bir oto kontrol mekanizmamız olmalı. Bizim işimiz insana hizmet. Biz, devletin şefkat eliyiz. Devleti yıkmakla sorumlu olan kimselerle doğal olarak çalışamayız. Tabiatıyla çalışamayız. Eşyanın kanununa aykırı bu. Dolayısıyla biz gerekli tedbirleri almak zorundayız"

SOSYAL HİZMETLERLE DÜNYAYA ÖRNEK OLABİLECEK DURUMDAYIZ

"Türkiye, yaşlı ve engellilere bakım noktasında çok iyi bir durumda" açıklamasında bulunan İslam, şöyle devam etti:

"Bütün dünyada ve ülkemizde engelli veya bakıma muhtaç bireylerin farklılaşan ihtiyaçlarının karşılanması için ellerinde veya özel olarak yapılandırılmış kurumlarda çok değişik hizmetlerin sunulduğunu biliyoruz. Biz bu konuda çok iyiyiz. İkisi de gayet iyi işleyen, iki farklı sistemimiz var. Son 12 yıldır yaptığımız değişiklikler ve sosyal hizmetlerle belki de dünyaya örnek olabilecek durumdayız."

YORUMLAR 1
  • mehmet nur temel 9 yıl önce Şikayet Et
    ben 47 yaşında 1.90 kalp hastasıyım sınavdan 72 aldım kadro bekliyorum herhalde ölünce kadro vereceksiniz öbür dünyada öbür dünyada görüşürüz bakan hanım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!