MHP'den öğretmen atanması için kanun teklifi

MHP'li Kalaycı ve Vural'ın teklifi, 119 bin öğretmenin yılsonuna kadar atanmasını öngörüyor.

MHP'den öğretmen atanması için kanun teklifi
MHP'den öğretmen atanması için kanun teklifi
GİRİŞ 25.08.2014 15:13 GÜNCELLEME 25.08.2014 15:13

MHP, yıl sonuna kadar 119 bin öğretmen atanmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın teklifi, Milli Eğitim Bakanlığın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de değişiklik yapılmasını öngörüyor.

119 BİN ADET KADRO

Teklife göre, öğretmen unvanlı kadrolardan 119 bin adedi ile bakanlığa ait diğer hizmet sınıfları kadrolarından bin adedine, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamı dışında, 31 Aralık 2014 tarihine kadar atama yapılacak.

Teklifin gerekçesinde, 21 Mayıs 2014 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetici dışında fiilen çalışan öğretmen sayısının 747 bin 26, öğretmen normunun 866 bin 128 olduğu, buna göre 119 bin 102 öğretmen ihtiyacının bulunduğunun resmi olarak açıklandığı vurgulandı.

Eğitim ve öğretimin aksamadan sürdürülmesinin en önemli şartlarından birisinin öğretmen ihtiyacının giderilmesi olduğu anlatılan gerekçede, kanun teklifinin, yeni eğitim-öğretim yılında öğretmen ihtiyacı olan hiçbir okulun kalmaması için bakanlığın öğretmen norm kadro sayısına göre mevcut öğretmen ihtiyacının karşılanmasını öngördüğü belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar