Erdoğan TBMM'ye böyle geldi

Recep Tayyip Erdoğan yemin töreni için TBMM'ye geldi. Yemin töreni öncesi Meclis'te gerginlik yaşandı.

GİRİŞ 28.08.2014 13:30 GÜNCELLEME 28.08.2014 14:53
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Halk tarafından 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan az sonra TBMM'de yemin edecek. Meclis'e saat 13:45'te giriş yapan Erdoğan askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'ye şeref kapısından girdi.

TBMM Genel Kurulu'nda Cemil Çiçek, Erdoğan'ın yemin töreninden önce yoklama aldı. AK Parti, MHP, CHP ve HDP'li milletvekilleri de genel kuruldaki yerlerini aldı. Ancak CHP'li vekiller Erdoğan'ın yemin töreninden önce salondan ayrıldı. 

ERDOĞAN'IN EŞİ VE ÇOCUKLARI LOCADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan locadaki yerlerini aldı. 

NECDET ÖZEL DE MECLİS'TE

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve diğer askeri personel de locadan yemin törenini izledi. 

ERDOĞAN'A MAZBATASINI AYŞENUR BAHÇEKAPILI VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Meclis'e girmesiyle birlikte AK Partili milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı. Çiçek’in yönettiği oturumda Erdoğan’a mazbatasını en yaşlı Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı verdi.

ERDOĞAN VE EŞİ TBMM'DEN AYRILDI

Erdoğan'ı, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı askeri törenle uğurladı. Erdoğan'la birlikte Emine Erdoğan da Meclis'ten ayrıldı. Erdoğan, ant içme töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı forsu açılan makam aracıyla Meclis'ten Anıtkabir'e hareket etti.

BARACK OBAMA İÇİN DE YAPMIŞLARDI

ABD Başkanı Barack Obama'nın yemin töreninde yapılan yayının bir benzeri yarın TRT tarafından Erdoğan için yapıldı.  TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, özel yayın konusunda "TRT kamu yayıncısı. Görevimiz bu" dedi.

ERDOĞAN'I HEM HAVADAN HEM DE KARADAN İZLEDi

Şahin, Erdoğan'ın Keçiören'deki evinden TBMM'ye, oradan da Çankaya Köşkü'ne kadar adım adım, her anının TRT'nin tüm haber kanallarından, TRT 1, TRT Haber, TRT Şeş ve TRT Avaz'dan canlı yayınla aktarıldı.Şahin, motosikletli kameramanlar aracılığıyla, bizzat Erdoğan'ın konvoyunun içinden, helikopterle de havadan canlı yayın yapıldı. 

PROGRAM ŞÖYLE;

13:45: Karşılama töreni (TBMM)
14:10: Mazbata teslimi ve Cumhurbaşkanlığı yemin töreni (TBMM)
14:40: Uğurlama töreni (TBMM)
15:00: Çelenk koyma töreni (Anıtkabir)
16:30: Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi'nin (Erdoğan ve Emine Erdoğan) 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ve Sayın Hanımefendi tarafından resmi törenle karşılanmaları (Çankaya Köşkü)
16:45: Başbaşa görüşme (Çankaya Köşkü)
17:00: Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni (Çankaya Köşkü)
17:40: 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e Devlet Şeref Madalyası tevcihi (Çankaya Köşkü)
17:45: 11. Cumhurbaşkanı ve Sayın Hanımefendi'nin Çankaya Köşkü'nden resmi törenle uğurlanmaları (Çankaya Köşkü)
18:00: Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi'nin teşrifleriyle düzenlenecek resepsiyon (Çankaya Köşkü)
19:30: Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi tarafından tören için ülkemize gelen yabancı ülke heyet başkanları onuruna verilecek akşam yemeği

YORUMLAR 11
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    sessiz kardeşim. yazdıklarımı okumadın galiba 2014 yılındayız uyanın
    Cevapla
  • SessizMuhendis 9 yıl önce Şikayet Et
    @Sinan. Savaslar askeri gucle degil, Strateji ve Iman ile kazanildi her zaman Turkiye topraklarinda, Canakkale bogazina dayanan ucu bucagi bitmez kac devletten olusan donanmanin nasil sulara gomuldugunu bilmiyorsun sen heralde???
    Cevapla
  • yykucuk 9 yıl önce Şikayet Et
    Temiz Bey. CHP yıllardır pislik yaydı bu ülkeye eğer gerçekten patlayacaksa lutfen bunu ülke dışında yapsın değil mi? Ülke sınırları içinde patlarsa durum cidden vahim olur. Kurbanların bile işkembesi patlamadan toprağın altına gömülüyor patlayıp etrafa pislik saçmasın diye.
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    osman öztürk. battal gazi filmlerini fazla izliyorsun anlaşılan, 2014 yılındayız konya kadar toprağı olan tükürükle boğacağımız israilin bizden daha güçlü olduğu yıllardayız, hele abd yi söylemiyorum bile
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen,ki Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han,ın Torunu Osmanlı Payitahtının Velihatı Evladı Osmanlı Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan,sın!. Abdülhamit Han,ın 150.yıllık intikamını alma vakti geldi. Kırk yıl şu devletlerin birbirine düşmesini bekledim. Onlar birbirlerine düştü, şimdi ben tahtta değilim.Diz Çök İngiltere, Diz Çök, Avrupa, Diz Çök İsrail, DİZ ÇÖK PARELEL YAPI, ve DİZ çök HAK BİLMEZ HUKUK BİLMEZ, OSMANLI DÜŞMANI, KURAN DÜŞMANI CHP DİZ çök. Bizim DEVLET BAŞKANIMIZ ÜÇ KITAYA YEDİ DENİZE HÜKMETMİŞ , Ben Allah’ın (c.c.) emirlerini yerine getirmek, zulüm görenlere yardım etmek için zırh giydim, kılıç kuşandım, diyen Yavuz Sultan Selim Han gibi Ecdadımızın Torunlarından EVLADI OSMANLI RECEP TAYYİP ERDOĞAN gibi UZUN ADAM olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?