Davutoğlu'ndan Dışişleri'ne duygusal veda

AK Parti Genel Başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu, Dışişleri veda etti ve çalışanlarının ailelerinden özür dileyip helallik istedi.

GİRİŞ 28.08.2014 12:37 GÜNCELLEME 28.08.2014 13:48

Ak Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Ahmet Davutoğlu, 5 yıldır sürdürdüğü Dışişleri Bakanlığı görevine veda etti. Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı binasına giderek, personel ile vedalaştı.

Davutoğlu'nun veda konuşmasının satır başları;

"Çok değerli yol arkadaşlarım, biraz önce hepinizle tek tek vedalaştık. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için en büyük onur Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olmaktır. Bugün sondeğil ama en azından bu görevin sonu anlamına geliyor.. Özgüvenimizi her halükarda sürdereceğiz.

ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI VAR

Gerçekten bu dönemde çok ciddi bir kurumsal kapasite artışı yaşadık. Bugün mesleki ve kurumsal anlamda çok daha güçlü bir Dışişleri Bakanlığı var.

"ÖZÜR DİLİYORUM HAKLARINI HELAL ETSİNLER"

Diplomat arkadaşlarımızın eşlerinden çocuklarından özür diliyorum. Bu yoğun dönemde evlerinden uzak kaldılar. Ama gurur duyduğum bir an vardı, bir geceyarısı hangi dairede kim çalışıyor diye baktığımda gözlerim dolmuştu. Hep ayakta kaldılar her birine teşekkür ediyorum. Her birinizi hep hatırlayacağız. Sizlerde sanki bir yolun sonuna gelinmiş gibi bir kanaatte bulunmayınız. Başbakanlığa geçtiğimizde görevi alacak olan arkadaşımız aynı tempoda çalışacak.

BUGÜN BİR SON DEĞİL

Gönül isterdi ki Musul'daki kardeşlerimizde aramızda olsun. İnşallah onlarda en kısa sürede burada olacaktır. Hem anneliği hem diplomatlığı yürüten hanım arkadaşları hiç bir zaman unutmayacağız. Her birinizin yüzlerini unutmayacağım verdiğiniz kritik kararları asla unutmayacağım. Bugün bir son değil. Görevi devir alacak arkadaşlarımız yine aynı gayretle çalışmaya devam edecektir bundan şüpheniz olmasın. Ailelerinize selamlarımı iletin sizleri onlardan uzak tuttum onlardan adıma helallik isteyin. Biz bunları güçlü bir Türkiye için yaptık."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü