Bakan Ala: Milletimiz buna izin vermeyecek

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Singapur Başbakan Yardımcısını kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Ala: Milletimiz buna izin vermeyecek
Bakan Ala: Milletimiz buna izin vermeyecek
GİRİŞ 28.08.2014 13:16 GÜNCELLEME 28.08.2014 13:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Singapur Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Teo Chee Hean ile görüştü.

Bakan Ala, kabulde, konuk İçişleri Bakanını Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Singapur'un iki dost ülke olduğunu belirtti.

İki ülke arasında son yıllarda büyük ivme kazanan ilişkilerin, karşılıklı ziyaretlerle daha da ileriye taşınacağını ifade eden Ala, Türkiye ile Singapur arasında 2002'de 200 milyon dolar olan ticaret hacminin 1,2 milyar dolara çıktığını söyledi.

ADANA'DAKİ OPERASYON

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Ala, bir soru üzerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen emniyetteki "paralel yapı" soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunanların tümünün gözaltına alındığını bildirdi. Ala, bu polislerden 4'ünün daha önce idari tasarrufla açığa alındığını bildirdi.

YENİ KABİNE HAYIRLI OLSUN

"Bir temasınız oldu mu, yeni kabinede yer alacak mısınız?" sorusuna ise Ala, "Bunu Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan bilir. Yeni kabinemizin millete hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" karşılığını verdi.

POLİS KATİLLERİ YAKALANACAK

Diyarbakır'da 2 polisin şehit olmasıyla ilgili konunun araştırıldığını aktaran Ala, şehit polislere rahmet, ailelere başsağlığı diledi. İlk olayın adli bir vaka olduğunu belirten Ala, ikinci olayda ise suç aletinin bulunduğunu, ciddi tespitler olduğunu ve faillerin kısa sürede yakalanacağını söyledi.

HEYKEL İŞİ PROVOKASYONU TUTMADI

"Heykel olayıyla alakalı provokasyon açıklaması yaptınız. Sizden sonra Kandil de benzer bir açıklama yaptı. Bir değerlendirmeniz olacak mı?" sorusu üzerine Bakan Ala, çözüm sürecinin Türkiye'nin gelişmesine ne kadar katkıda bulunacağını bildiklerini, fakat provokatörlerin de bunu bildiğini belirterek, "Sürecin baltalanmasına yönelik bu derin ve kirli provokasyonu biz söylemiştik, gelen haberler de teyit ediyor. Ama iyi tarafı milletimiz artık buna fırsat vermeyecektir. Biz artık görüyorsunuz ülkelerle ekonomimizi nasıl geliştiririz, Türkiye'yi ileriye nasıl taşırız bunun çabası içindeyiz" dedi.

YORUMLAR 2
  • VaTaNSeVeR-TüRK 9 yıl önce Şikayet Et
    !!!. Bu PEYGAMBER EFEMDİMİZ(S.A.V)' e kibirlendi ama biz kibirlenmedik diyen ZATTT değil mi ???????????????? İnşallah yeni hükümette görev almaz!
    Cevapla
  • SssS 9 yıl önce Şikayet Et
    Aman Ha. Sakın gurur yapmayın !! Sonra yazık olur size
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!