TBMM Başkanı Çiçek'ten 30 Ağustos mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek 30 Ağustos mesajında "Bu zaferle, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımları atılmıştır" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek'ten 30 Ağustos mesajı
TBMM Başkanı Çiçek'ten 30 Ağustos mesajı
GİRİŞ 29.08.2014 10:47 GÜNCELLEME 29.08.2014 10:47

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

MAZLUM MİLLETLERE ÖRNEK OLACAK BÜYÜK BİR MÜCADELE

Çiçek, mesajında, Türk milletinin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından birinin İstiklal Savaşı olduğunu belirterek, "Tarih boyunca şerefiyle yaşayan milletimiz, varlığını muhafaza etmek için bütün mazlum milletlere örnek olacak büyük bir mücadeleye imza atmış ve kendisine biçilen esaret rolünü reddederek, dünya milletler ailesi arasındaki saygın yerini korumuştur" dedi.

Ordu ve milletin el ele vererek kazandığı zaferle, emperyalist güçlerin planlarını boşa çıkartan Türk milletinin, böylece 200 yıllık geri çekilişe de son verdiğini ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

MİLLİ HAFIZAMIZDAN ASLA SİLİNMEYECEK

"Hürriyet ve bağımsızlığımızı kazanmak için yaptığımız bu mücadele ile haklılığımız bir kez daha tescil edilmiştir. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı, İstiklal Savaşı'nın son savaşı olmuştur. 'Ordular, İlk Hedefiniz Akdeniz, İleri' emri ile Afyon/Kocatepe'den verilen emirle, Türk ordusunun zafer için aşamayacağı engel olmadığı bütün dünyaya ispat edilmiştir. Böylece, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlayan yürüyüşün savaş meydanlarındaki bölümü sona ermiş ve 30 Ağustos Zaferi tarihimizin şerefli sayfalarındaki yerini almıştır.

Bu zaferle, bayrağımız özgürce dalgalanacağı gönderdeki yerine yeniden çekilmiş ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımları atılmıştır. Bu düşüncelerle, milli hafızamızdan hiçbir zaman silinmeyecek olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümünü kutluyor, büyük zaferin başkomutanı, devletimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı'nın tüm gazi ve şehitlerini minnet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak