Temel Ala: Türkiye'nin Efkan'a ihtiyacı var

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 62'inci Hükümetin kurulmasının ardından kabinedeki yerini koruması Erzurum'da memnuniyetle karşılandı.

Temel Ala: Türkiye'nin Efkan'a ihtiyacı var
Temel Ala: Türkiye'nin Efkan'a ihtiyacı var
GİRİŞ 29.08.2014 17:56 GÜNCELLEME 29.08.2014 17:56

Bakan Ala'nın babası Temel Ala, Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ni ziyareti sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun yeniden İçişleri Bakanı olarak görevlendirilmesinin Türkiye için önemli bir karar olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'NİN EFKAN GİBİ BİR ADAMA İHTİYAÇ VAR

Çok gururlu olduklarını belirten Ala, "Hayırlı olsun. Ben de bu görevde kalması gerektiğini düşünüyordum. Benim de siyasi görüşüm çok sağlamdır. Yeni hükümet kurulma aşamasında hiç görüşmedik ama o görevde kalacağını biliyordum. Siyasete girdi, gidebildiği yere kadar gidecek. 2015 seçimlerinde de milletvekili olmasını bekliyoruz. Efkan'ın İçişleri Bakanı olması şu ortamda gerekli olan bir şeydi. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum itibarıyla Efkan gibi bir adama ihtiyacı var" dedi.

OĞLUMA GÜVENİYORUM

Oğlunun başarılı bir öğrenci olduğunu ifade eden Ala, şöyle devam etti:

"Bizim memleketimiz fakir memleket. Ben gurbetlerdeydim. Efkan'ın okuduğu dönemde köyde okul da yoktu araba da yoktu. Erzurum'da okudu. Çalıştı, çabaladı, Allah'a şükür okudu. Gelmesi gerekli olan yere de geldi. Türkiye'nin önemli bakanlıklarından birinde görev yapıyor. Duruşu, hareketleri, tam devlet adamıdır. Çok ahlaklı, terbiyeli, okullarda başarılı bir öğrenciydi. Bundan 10 yıl öncesinin Türkiyesiyle şimdiki Türkiye çok farklı. Neler yapıldığı meydanda. İnşallah daha iyisini yapacaklar. Oğluma da güveniyorum. Türkiye'nin böyle siyasetçiye, bakana ihtiyacı var."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...