AK Parti'nin yeni A Takımı

AK Parti MKYK, ilk kez Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantı 1.5 saat sürdü.

AK Parti'nin yeni A Takımı
AK Parti'nin yeni A Takımı
GİRİŞ 30.08.2014 00:03 GÜNCELLEME 30.08.2014 00:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

- AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) Toplantısı'nda alınan kararlar doğrultusunda, Genel Başkan Yardımcılıklarından üçünde değişiklik yapıldı.

AK Parti Genel Merkezi'nde, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan MKYK Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenlendi.

Tanıtım ve Medya Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ve eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, toplantı salonuna birlikte gelerek ortak basın açıklaması yaptı.

Çelik, 112. MKYK Toplantısı'nın Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapıldığını belirterek, bu toplantıda bazı görev değişiklikleri olduğunu söyledi.

Çelik, 2009 yılından beri yaklaşık 5 yıldır yürüttüğü AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğüne, eski Başbakan Yardımcısı Atalay'ın getirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız çağırdı ve bir görev değişikliği yapmak istediğini söyledi. Yeni göreve, Tanıtım ve Medya Başkanlığına ve Parti Sözcülüğüne, 13 yıla yakındır çeşitli bakanlıklarda bulunan, son olarak Başbakan Yardımcımız olan, değerli Beşir Hocamızın, biz kendisine bakan da olsa Başbakan yardımcısı da olsa 'ağabeyimiz, hocamız' deriz, değerli hocamıza bu görevi devretmemizi arzu ettiğini söyledi. Beni de yanında, yakınında ve etkin bir şekilde danışman olarak arzu ettiğini ifade etti" diye konuştu.

Basın huzurunda, sembolik de olsa bir devir teslim yapmak istediklerini dile getiren Çelik, "Benden sonra bu göreve, birikimiyle, tecrübesiyle ve gerçekten hepimizin ağabeyi olarak baktığımız değerli bir insanın benden bu görevi devralmasından büyük bir gurur duyduğumu ifade etmek isterim" ifadesini kullandı.

-Tanıtım ve Medya Başkanlığına Atalay getirildi

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile Parti Sözcülüğüne getirilen Beşir Atalay da kendisi için sürpriz olarak tevdi edilen görev değişikliği olduğunu söyledi.

Önemli devir teslimlerin ve görev değişikliklerinin olduğu günler yaşadıklarını ifade eden Atalay, "Ben de Başbakanlık'taki odamı ve görevimi yeni başbakan yardımcımıza devretmiştim. Şimdi de burada yeni bir görevlendirme oldu. Bizler için biliyorsunuz AK Parti şemsiyesi altında, dava sadakati ve verilen görevi en iyi yürütmek esastı. Bizlerin, kardeşliğimiz çok derindir. Hüseyin Hocamızla bizim hukukumuz çok eskidir" ifadelerini kullandı.

Çelik'in, Genel Merkez binasında, Genel Başkan ile aynı katta, danışman konumunda görev yapacağını anlatan Atalay, "Yine birlikte olacağız. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu kadar uzun yıllar bu önemli görevi yürüttü. Şimdi de inşallah kendi yardımlarıyla tavsiyeleriyle ben yürütmeye çalışacağım ve birlikte olacağız. Allah razı olsun ve yeni görevinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

MKYK Toplantısı'nda alınan kararlara ilişkin gazetecilere bilgi veren Atalay, bundan sonra, partideki toplantılar sonrası ve parti adına gerekli açıklamaları Tanıtım Medya Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olarak kendisinin yapacağını bildirdi.

AK PARTİ'DE YENİ GÖREVLENDİRMELER

Partideki görev dağılımında 3 değişiklik yapıldığını kaydeden Atalay, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcülüğüne kendisinin görevlendirildiğini, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına da İstanbul Milletvekili Mehmet Muş'un getirildiğini söyledi.

Atalay'ın açıkladığı değişikliklere göre partideki görev dağılımı şöyle:

"Siyasi Hukuki İşler Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin,

Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu,

Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop,

Tanıtım ve Medya Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay,

Dışilişkiler Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay,

Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar,

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül,

Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mehmet Muş,

Halkla İlişkiler Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,

Mail ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nuretnin Nebati,

Ar-Ge Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem,

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek."

Atalay, yeni Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin pazartesi günü saat 18.00'de ilk toplantısını yapacağını, toplantıda 5. Olağan Genel Kurul ile ilgili çalışmaları görüşeceklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Yönetmek Adam İşidir,Sırrıma Sakalımın Bir Tek Telinin Vakıf Olduğunu Bilsem, Sakalımı Kökünden Keserim Diyen Fatih Sultan Mehmet Han!. Yeni Sistem ve Ahmet Davutoğlu ve AK PARTİ,nin - A -TAKIMININ muazzam uyumu! Boğazda demlenen baronların, CHP ve hizmet ettikleri karanlık güçlerin ADIM GİBİ EMİNİM yüreklerini ağzına getirip uykularını kaçıracak büyük bir deprem etkisi yaratmıştır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?