'Başkomutan Erdoğan' 30 Ağustos'ta

Çankaya Köşkü’ndeki devir-teslim töreni ve yeni kabinenin açıklanmasının ardından gözler 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına çevrildi.

'Başkomutan Erdoğan' 30 Ağustos'ta
'Başkomutan Erdoğan' 30 Ağustos'ta
GİRİŞ 30.08.2014 09:08 GÜNCELLEME 30.08.2014 10:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Anıtkabir’de başlayacak ve gün boyu sürecek törenlere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ilk kez 'Cumhurbaşkanı' ve “Başkomutan” sıfatlarıyla başkan etti. 

Kortejde, çiçeği burnunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ve yeni kabinenin üyeleri de ilk kez hazır bulundu. 

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında ilk kez yan yana görüntülendi. Törene gitmeyen Kılıçdaroğlu ile 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne zaman bir araya gelecekleri merak konusu olmuştu. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise törene katılmadı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in aralarından bulunduğu yetkililer, Atatürk'ün mozolesine çelengi bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Erdoğan özel deftere, "Büyük Zafer'in 92. yıldönümünde bizlere miras olarak bıraktığın Cumhuriyeti, yine bizlere hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmak için tüm gücümüzle çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için en önemli sembollerinden olan büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen başta zatıalinizi ve tüm komutanlarımızı, subaylarımızı, askerlerimizi ve halkımızı minnetle anıyorum. Büyük zafer milletimizin 1000 yıllık vatanı Anadolu'nun ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermesi bakımından ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş savaşı boyunca tüm dünyada dualarıyla milletimize destek olan tüm kardeşlerimize de şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Vatan topraklarının düşman işgalinden korunması için mücadele eden şehitlerimize ve gazilerimize milletim adına Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhun Şad olsun." ifadelerini yazdı. 

YORUMLAR 4
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcu 7. O yuzkarasi lozan anlasmasi sona erdiginde oraya bir daha giden olmayacak..ataturk unuzun gercekleri herseyiyle ortaliga serilecektir..herseyin zamani var..zamani geldiginde gider aglarsiniz basucunda bale yapar piyano calarsiniz artik..
    Cevapla
  • Fatma Erol 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayatımda ilk defa.. Cumhurun Reisliğinin en doğru kişinin eline geçtiğine bütün kalbim ve ruhumla inanıyorum.Bu gün çok özel bir gün.Atatürkün kurtuluş savaşını yönettiği gibi;RTE de 2.Kurtuluş savaşını yönetti ve son kale Çankayayıda fethetti.Aynen Atamızın dediği gibi;Memleketin bütün kalelerine girilmiş ve bütün tersaneleri düşmüştü.Dışardaki düşmanlar ve içerdeki işbirlikçi vatan hainleri milleti fakru-zaruret içinde bırakmıştı.2003 öncesi manzara böyleydi.Bu günkü Başkomutanımızın etrafında kenetlenen bir avuç vatan evladı,kefenlerini cebine koyarak ve Anadoluyu arkasına alarak,damarlarındaki asil kandan güç alarak bu 2.kurtuluş savaşına başladı.Şükürler olsun 12 yılda 7 düvele karşı bir zafer kazandı ve bugün hakettiği yerde oturuyor.Tabiki oturup kalmayacak.Daha kurtarılması gereken Kaleler var.HSYK ve Medya kaleleri de geri alınmalı.O kaleler alınmadıkça Bağımsızlık tam değildir.Milleti yalan ve iftiralarla kandıran kimbilir kimin medyasıyla,adaleti sadece Millet düşmanlarına dağıtan HSYK sırada.
    Cevapla
  • yorumcu 7 9 yıl önce Şikayet Et
    tıpış tıpış gelecek.... nereye kadar kaçacaksın... tıpış tıpış gideceksin... o kılıçdaroğlu buraya gelecek... :)
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeni ve Tam Bağımsız Büyük Türkiye,nin Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan!. Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz; Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz! Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!..Necip Fazıl Kısakürek!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'