Atalay'dan torba yasa müjdesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, torba yasayı bekleyenleri ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı.

Atalay'dan torba yasa müjdesi
Atalay'dan torba yasa müjdesi
GİRİŞ 03.09.2014 17:10 GÜNCELLEME 03.09.2014 17:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, dün toplanan Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) alınan kararlarla ilgili bilgi verdi.

"TORBA YASA EN GEÇ 9 EYLÜL'DE TAMAMLANSIN"

Atalay, TBMM'nin daha önce 7 Eylül'de Torba Yasayı görüşmek için toplantıya çağrıldığını ancak CHP'nin olağanüstü kongresi nedeniyle tarihin 8 Eylül'e çekildiğini ifade etti.

Meclisin kısa bir tatil yaptığını, Torba Yasa sonrası biraz daha tatil zamanı olacağını kaydeden Atalay, "1 Ekim'de Meclis normal toplantısına başlıyor, yeni yasama yılı toplantısına. Ama peşinden kurban bayramı tatili var, zaten orada bölünmeler var. Yani şöyle böyle Ekimin 12'sine kadar Parlamento'da çok hızlı bir çalışma olamayacak. Dolayısıyla bizim düşüncemiz, planımız şu anda 8'inde 9'unda en geç Meclis'te Torba Yasa tamamlansın, ondan sonra da milletvekillerimiz tatile girmiş olsunlar ve bu tatillerini kurban bayramıyla birleştirmiş olsunlar" dedi.

ÖĞRETMEN VE MADENCİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME

Torba Yasa Tasarısı'nın bir an önce yürürlüğe girmesi konusunda toplumsal bir beklenti olduğunu, dolayısıyla bunun bir an önce çıkarılması gerektiğini dile getiren Atalay, söz konusu yasanın kapsamı içinde 40 bin öğretmen atamasıyla ilgili kadro tahsisinin yanı sıra madencilerle ilgili düzenlemeler bulunduğunu söyledi.

"TOPLUMSAL BEKLENTİYİ KARŞILAMAK İSTİYORUZ"

Torba Yasa'nın çıkarılması konusunda muhalefete de görev düştüğünü ifade eden Atalay, siyaset kurumunun toplumsal beklentileri gidermek, karşılamak, talepleri dinlemek ve yerine getirmek durumunda olduğunu vurguladı.

Atalay, "Muhalefet partileriyle birlikte bu toplumsal beklentiyi karşılamak istiyoruz. Onlarla da bugün bu şekilde görüşmeler yapılmış olacak" dedi.

YORUMLAR 2
  • fetih1453 9 yıl önce Şikayet Et
    verilen sözlerin ttulmasını bekliyoruz sayın atalay bey. 2005 sonrası atanan memurlara 1 derece verilmesi , hafta sonlarının yıllık izinden düşülmemesi( Allah rızası için hiç olmazsa özürlülerde hafta sonları yıllık izinden düşülmesin) ve özürlülere bir defaya mahsus istediği yere atanma hakkının verilmesini bekliyoruz. verdiğiniz bu sözler tutulmayı bekliyor sayın atalay bey...
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    TORBA YASA. Torba yasadan ,mahküm ailelerininde beklentileri var.... genel af olmasada,en azından 5 -7 seneye kadar cezaların affedilmesi,cezalarda biraz indirime gidilmesi gibi,yani ufakda olsa,bir nevi af beklentisi var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!