2 bin 500 polisin ihraç dosyası Ala'nın önünde

Emniyet'te haklarında "paralel yapı"dan soruşturma açılan polislerin ihraç dosyası İçişleri Bakanı Ala'nın onayını bekliyor.

2 bin 500 polisin ihraç dosyası Ala'nın önünde
2 bin 500 polisin ihraç dosyası Ala'nın önünde
GİRİŞ 08.09.2014 11:05 GÜNCELLEME 08.09.2014 11:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Liste gereği için en geç Ekim ayı başında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek.

Paralel yapı ile ilişkileri olduğu gerekçesiyle idari ve adli soruşturmaya tabi tutulan aralarında üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu 2 bin 500 polis için hazırlanan "ihraç" listesinin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın masasında olduğu iddia edildi.

Habertürk'ten Cemal Doğan'ın edindiği bilgilere göre, ihraç listesi, Emniyet müfettişleri ile birim amirlerinin raporları doğrultusunda hazırlandı. Tamamlanan ihraç dosyası, Ağustos ayının son günlerinde Bakan Ala'nın önüne geldi. Ala, yanlış bir karar vermemek için yakın çalışma ekibiyle dosya üzerinde titiz bir inceleme başlattı. Değerlendirme henüz devam ediyor. İhraç edilmesi istenenlerin kesinleşmesi halinde gereğinin yapılması için en geç Ekim başlarında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesi bekleniyor.

KARAKOL POLİSİ DE VAR

İhraç dosyası listesinin başında 22 Temmuz ve sonrasında İstanbul ve İzmir'de yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alman emniyet mensuplarıyla, 17 ve 25 Aralık operasyonlarında görev yapan polisler yer alıyor. Bunları halen görevde bulunan il emniyet müdürü dahil üst düzey polis şefleri, emniyet amirleri, başkomiserler ile yüzlerce karakol polisi takip ediyor.

ATANANLAR DA LİSTEDE

İhraç listesinde, usulsüzlük yapıldığı tespit edilen değişik tarihlerdeki Polis Akademisi sınavları ile üniversite mezunu polislerin komiser yardımcılığı sınavlarını kazanan yüzlerce Emniyetçi'nin de ismi yer alıyor.Bakan Efkan Ala'nın önündeki 2 bin 500 kişilik ihraç listesinin Emniyet kulislerinde duyulduğu ve bazı Emniyetçilerin Personel Dairesi'ne yakın meslektaşlarından isimlerinin yer alıp almadığı konusunda yardım istedikleri belirtiliyor.

YORUMLAR 8
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    abdulkadir akyel. doğru diyorsun da hiç kimse çoluğuna çocuğuna haram zehir lokma yedirmez!! bile bile göz göre göre bu paralel yapının taşeronluğunu yapmaz. başkalarının hakkını yiyerek hukuksuzluk yoluyla servis edilen çalınan sorularla sınav olup polis memuru, komiser, amir olan insanlardan bahsediyoruz. bu insanlar gasp ettikleri bu kadroları gerçek hak sahiplerine bırakacaklar. bunun lamı cimi yok! gitsin limon satsın, özel güvenlik olsun bana ne.
    Cevapla
  • abdulkadir akyel 9 yıl önce Şikayet Et
    intikam mı. bence yanlış bir hareket saflara ayrılmışları iyice saflaştırmak dogru değil kazanılmalı bunca insan coluk cocuk aile perişan olacak olan olmuş önlemini al elemanları kazan baş olanların başlarını ez herkese örnek olsun ama taban bence bundan en az zarar görecek kesim olmalı ,cedelleşmeyin
    Cevapla
  • emirislam 9 yıl önce Şikayet Et
    haş haş avcısı. soruları çalıp haksız yere polis olan komiser olan tüm haşhaşların temizlenmesi lazım benim tanıdığım haş haşi polislerin yüzde doksanı komiser oldu ne tesadüff bide insana tapma sisteminin dayatıldığı akademi denen çarpık okulunda kapatılması lazım
    Cevapla
  • Çetin Ceviz 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Efkan Ala arkanızdayız, ancak.... inşallah bu ihraçlar hakkaniyeti gözeterek ve deliller ışığında yapılıyordur. lütfen hukuksuz şekilde görev alan ve bir yerlere gelen paralel yapı mensuplarının yaptığını siz yapmayın. size güveniyoruz, inşallah kimsenin hakkı yenilmez, kurunun yanında yaş da yanmaz.
    Cevapla
  • alp042 9 yıl önce Şikayet Et
    TAVİZ YOK. Suçlular tamamen kesinleşince kimsenin gözünün yaşına bakmadan emniyetten atılmalılar. Taviz gösterilirse bunlar bitmezler. Vatana ihanet suçu çoğu toplumda idam yada müebbet hapis cezasıyla sonuçlandırılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz