TİB milli güvenlik için tam yetki aldı

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yasayla TİB bundan sonra geniş yetkilere sahip olacak.

TİB milli güvenlik için tam yetki aldı
TİB milli güvenlik için tam yetki aldı
GİRİŞ 09.09.2014 09:16 GÜNCELLEME 09.09.2014 09:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu, AK Parti’nin torba yasayla ilgili sıkıntının yaşanmaması için tasarıyı yasalaştırmak üzere yaptığı çağrı doğrultusunda dün olağanüstü toplandı. Milli güvenliği tehdit konusunda TİB'e verilen yetki sayesinde geçmişte yaşanan ulusal güvenliği tehlikeye sokacak durumlar ortadan kalktı.

MİLLİ GÜVENLİK VE KAMU DÜZENİ KORUNACAK

Buna göre TİB, “milli güvenlik” ve “kamu düzeninin korunması” gerekçesiyle mahkeme kararı olmaksızın 4 saat içinde internette erişimin engellenmesini sağlayabilecek. Buna göre Milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi nedenlerinden bir veya bir kaçına bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, erişimin engellenmesi TİB Başkanı’nın talimatı üzerine TİB tarafından yapılacak.
Erişim sağlayıcıları Başkanlıktan gelen erişimin engellenmesi taleplerini en geç dört saat içinde yerine getirecek. Başkan tarafından verilen erişimin engellenmesi kararı, Başkanlık tarafından 24 saat içinde Sulh Ceza hakiminin onayına sunulacak.

YORUMLAR 3
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Almanya, ABD,İsrail,İngiltere veya Haçlılar !. Türkiye Cumhuriyetini kuran ve yöneten, dizayn eden,dinleyen,yıkan İNGİLİZ YAHUDİ İTTİFAKI ve Türkiye,deki taşeronları CHP, TÜSİAD DİSK gibi değişik parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıdır ! Parelel yapı dedikleri bu olay dır. Düşman bizi içeriden yardım alarak dinliyebiliyor !
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD, Almanya. Artık ABD Almanya İngiltere bizi dinlemeyecek mi?
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye !. Türkiye,nin kontrolünde olacak !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!