Torba yasa Cumhurbaşkanlığı'nda

Kamuoyunda "Torba kanun" olarak bilinen yasa, onay için Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

Torba yasa Cumhurbaşkanlığı'nda
Torba yasa Cumhurbaşkanlığı'nda
GİRİŞ 11.09.2014 11:32 GÜNCELLEME 11.09.2014 11:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı, Soma'lı madenciler, taşeron sistemi, 35 bin öğretmen ataması ve birçok vergi cezasının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili düzenlemeleri de içeren 6 bölümlük "torba kanun" üzerindeki incelemesini tamamladı. Kanun, bu incelemenin tamamlanmasının ardından, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in imzasıyla onay için Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasayı 15 gün inceleme süresi bulunuyor.

"KOMİSYONDAN 148 MADDE OLARAK ÇIKTI"

"Torba kanunun" Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerine 3 Haziran'da başlandı. Tasarının komisyon görüşmeleri 37 gün, 300 saat sürdü, 61 madde olarak sunulan tasarı, komisyondan 148 madde olarak çıktı.

478 SAAT MESAİ YAPILDI

5 günlük aranın ardından tasarının Genel Kurul'da görüşmelerine 15 Temmuz'da başlandı. Görüşmelere, bayram tatili, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve yeni Hükümetin kurulma süreci nedeniyle aralar verildi.

TBMM Genel Kurulu, "Torba Yasa" için 19 gün, 178 saat mesai yaptı. Verilen aralarla birlikte toplamda kanunun TBMM'de yasalaşma süreci 99 gün sürdü ve 478 saat mesai yapıldı.

Milletvekilleri, Genel Kurul'da önergeler üzerinde 500'e yakın konuşma yaptı.

YORUMLAR 1
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    CUMHUR un BAŞKANI R.T.ERDOĞAN ın TORBA YASAYI GÖZDEN GEÇİREREK.HAKSIZLIK VE MAĞDURİYET KONULARINDA DÜZELTME YAPTIRACAĞINI MİLYONLAR BEKLİYOR.. Torba yasa içinde çıkacak yasada milyonlarca insanı ilgilendirecek konular var.Öğretmen atamaları ve meclisin bir an önce tatili yüzünden oldu bittiye geldi .Lakin düzeltilecek çok konu var.Bence yeni yasama yılında ciddi olarak gözden geçirilmeli.Dürüst ve kanunlara duyarlı olup vatandaşlık görevini aksatmadan yapanların mağduriyeti en başta gelmektedir.Kanunları çiğneyen vatandaşlık görevini yerine getirmeyenlerin pirim yapmadığı gün ne zaman gelecek onu merak ediyorum.Türkiye şartları malumunuzdur.Türkiyenin sosyal değişimden en fazla etkilenen ve Çalışma hayatının içine giren kadınların,ekonomik,boşanma,eşinin vefatı gibi sebeplerle 30-40 yaşından sonra çalışmaya başlayan kadınların emekli olabilmelerini bir nebze kolaylaştırmak için sigorta ve bağkur başlangıcından önceki doğumlarıda borçlanabilmesi en doğru alınacak karar olur.RT.ERDOĞANA ileteceklere duyrulur.Bu böyle izah edildiğinde Sn.Erdoğan ın düzelttireceğinden eminim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi