Bakan Eker: En büyük temennim kalıcı olması

Bakan Eker, çözüm süreciyle ilgili, "Temennim savaşmaktan daha zor olan barışı inşa etme sürecinin kalıcı hale gelmesidir" dedi.

Bakan Eker: En büyük temennim kalıcı olması
Bakan Eker: En büyük temennim kalıcı olması
GİRİŞ 13.09.2014 23:44 GÜNCELLEME 13.09.2014 23:44

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği "29. Geleneksel Yılın Başarılı Gazeteciler Gala Gecesi"nde konuşan Bakan Eker, gazeteciliğin çok zor şartlarda, ağır baskı ve yük altında ifa edildiğini belirtti.

Çözüm sürecine değinen Eker, Diyarbakır'ın kalbinde barışı büyüterek, geliştirerek yaydığını söyledi.

"Temennim savaşmaktan daha zor olan barışı inşa etme sürecinin kalıcı hale gelmesidir" diyen Eker, hep beraber çözüm sürecini başarıyla tamamlama temennisinde bulundu.

Tesis edilecek barışın sadece Türkiye'nin iç meselesi olarak kalmayacağını vurgulayan Eker, "Bu barışın ışığı bütün Ortadoğu ve bölgeyi olumlu etkileyecektir" diye konuştu.

Diyarbakır'ın yıllarca tek boyutta anıldığını hatırlatan Eker, şunları kaydetti:

"Özellikle son birkaç yıl içerisinde bu şehre gelenlerin 'biz bu şehri böyle bilmiyorduk, ne güzel bir şehir ve hayat ne kadar canlıymış' dediklerini duyduk. Aslında bu hayat burada her zaman vardı. Ancak barış bozulduğu için acılarımız ve sıkıntılarımız vardı. Şimdi yaraları sarma ve bu süreci barışla nihayetlendirme zamanıdır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu