CHP'den Torba yasa için iptal istemi

CHP Torba yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP'den Torba yasa için iptal istemi
CHP'den Torba yasa için iptal istemi
GİRİŞ 15.09.2014 12:05 GÜNCELLEME 15.09.2014 12:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

CHP grup başkanvekili Akif Hamzaçebi CHP adına bazı maddelerin iptali Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Çebi:

"İnternet özgürlüğüne müdahale içeren maddeler var. Düşünce özgürlüğüne aykıdır. Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'nin kurallarına aykıdırı. TİB eliyle müdahale söz konusu olamaz. Bu düzenlemeler Anayasayamıza aykırıdır. Bu yüzden iptali için başvurduk. Geri kalan maddeleri de Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız." dedi.
 

YORUMLAR 9
  • asil türk 9 yıl önce Şikayet Et
    itirazda hayır vardır . senin internet özgürlüğü dediğin senin yandaşların yada dışarı menşeeli kişilerin küfür edip olmadık hakaretler edip devleti ve yönetenlerini yıpratmaktadır haber7 de de yorumlar var gayet demokratik herkes fikrini savunuyor hakaret küfür yoksa yayınlanıyor işte mesele bu bu şekilde özgürlüğün savunucusuyuz daha başka haber sitelerinde küfür bol neden yayınlanıyor bir tane daha hain çoğalsa kardır DEMEKKİ BU YAPILAN ÇOK DOĞRU
    Cevapla
  • teoman oraloglu 9 yıl önce Şikayet Et
    anlıyamadığım. anlıyamadığım şu ki, ülkeyi sizin bahsettiğiniz kurum ve içindeki memurlar mı yönetecek, yoksa seçilmiş kişiler mi yönetecek.?? Burada bir çelişki yokmu ???? Baştakiler kanunları çıkartır, sende uygulamakla mükellefsin, beğenmez isen birdahaki sefere oyunu vermezsin , oda çeker gider. olur biter. Yoksa siz, sadece sizin kafanızda olup, sizin kafanıza göre yönetecek kuklalar mı arıyorsunuz??,, yoksa bugüne kadar da alışkanlık olarak böyle mi yapıldı ??? bu bir nasihattir.
    Cevapla
  • Yavuz Varol 9 yıl önce Şikayet Et
    Egerki CHP. Bir yasanın iptali için AYM ye gidiyorsa o yasa bilinki halkın faydasınadır
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Abd Uşağı Chp. Yalan mı?
    Cevapla
  • Banazlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha Öncede Yazmıştım. Siz CHP genel merkezini Anayasa Mahkemesinin bulunduğu sokakta bi yerlere taşıyın yada oraya bi şube falan açın daha hızlı müracaat edersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi