Arınç'tan Bakanlar Kurulu ile ilgili açıklama

Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

Arınç'tan Bakanlar Kurulu ile ilgili açıklama
Arınç'tan Bakanlar Kurulu ile ilgili açıklama
GİRİŞ 15.09.2014 18:57 GÜNCELLEME 15.09.2014 20:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu, taşeron işçiler, AB süreciyle ilgili yeni atılacak adımlar, IŞİD'le mücadele ve bedelli askerlikle ilgili sorulara cevap verdi.

PKK'NIN BAZI İLLERDE OKULLARI YAKMASI

Arınç, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "PKK'nın bazı illerde 10 okulu yakması kabinenin gündemine geldi mi? PKK tarafından anadilde Kürtçe eğitim amacıyla açıldığı yasadışı olduğu için savcılık tarafından işlem başlatılan okullarla ilgili mesajınız ne olacak" sorusuna, "Son demokratikleşme Paketi içerisinde 2014'ün Ocak ayında kanun olarak çıkan önemli bir demokratikleşme Paketi var. Özel eğitim kurumlarında Kürtçe de dersler verileceği kararlaştırılmıştı, çok öncesinden devletimizin okullarında seçmeli ders olarak Kürtçe'nin okutulabileceği kararlaştırılmıştı. Bunun hayata geçmesi için hazırlanan yönetmelik kapsamında özel eğitim kurumunun olması ve tam donanımlı olması gerekir. Bugün münakaşası yapılmak istenen şey yapay bir tartışmadır. Bir yerde tuğlalar üst üste konuyor buranın Kürtçe eğitim verecek bir okul olduğu söyleniyor. Bu propagandaya ve provokasyona dönük bir çalışmadır. Milli Eğitim Müfettişleri ve güvenlik güçlerimiz oraya gitmiştir ama ilgililer bunun Kürtçe eğitim verecek bir okul olduğunu beyan etmemişlerdir. Ne kadar taş atarlarsa atsınlar bu provokasyona, dönük sadece bir dedikoduyla Türkiye'yi meşgul etmektir" cevabını verdi.

Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Diyarbakır merkezde belediyenin bir binasının okula dönüştürüldüğü iddiasının soruşturulmuştur. Ortada açılmış bir kurum yoktur. Öğretmenleriniz nerede, yok. Müracaat ettiniz mi, yok. Hayır yapamazsınız Türkiye bir hukuk devleti. Bu kanunu uygulamak için bir özel eğitim kurumu nasıl kuruluyorsa bunun gibi bir eğitim kurumunu meydana getirme. Bugün Türkiye'de binlerce özel okul var. İzinsiz, kendi ben yaptım oldu mantığıyla hayata geçirmek istenen girişimin yasadışı olduğu Valilik tarafından kendilerine bildirilmiştir."

Bazı yerlerde okullara zarar verildiği ve örgüt tarafından Diyarbakır ve Muş'ta bazı okulları yakma girişiminde bulunulduğunun valilik tarafından bildirildiğini anlatan Arınç, bununla ilgili adli sürecin başlatıldığını ifade etti. Yangına sebebiyet verildiğinin gerçek olduğunu belirten Arınç, bunların derhal giderilmesi ve eğitim-öğretime ara verilmemesi için çalışmaların gerçekleştirildiğini dile getirdi.

SURİYELİLERE KİMLİK VERİLDİĞİ İDDİASI

Suriyeli vatandaşlara ilişkin bir soru üzerine Arınç, "Gerçek böyle değildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verdiğimiz türden bir nüfus cüzdanının Suriyeli sığınmacıları verildiği doğru değildir. Türkiye'de birkaç yıldan bu yana canlarını kurtarmak için Suriyeli sığınmacılara misafir tanıtma kartı verilmiştir" dedi.

IŞİD'LE MÜCADELE

IŞİD'le mücadele konusunda Türkiye'nin pozisyonunun ne olacağının sorulması üzerine Arınç, "Ülkemizin görüşleri açık şekilde ifade edildi. Biz, terörle mücadelenin bütün dünya için ortak platform haline gelmesinin netice alıcı olarak ifade ediyoruz. Türkiye uluslararası toplumun önemli bir parçasıdır. Kendi çıkarları doğrultusunda birlikte hareket etmeye ve işbirliğine de her zaman açık durumdadır" diye konuştu.
Torba Yasa'ya ilişkin bir soru üzerine Arınç, "Çok maddeli yasa tasarıları yerine sadece o işle ilgili tasarıları getirmeye gayret edeceğiz. Yasama sıfır hata kabul eden birşeydir. Çok uzun çalışmaların sonucunda en iyi şekilde uygulanmak üzere çıkarılmalıdır. Bundan sonra bu kadar maddeli bir tasarıyı umarım ki görmeyeceksiniz. Sayın Başbakanımızın talimatı budur. Taşeronlarla ilgili bu kanun içinde olmayan hükümleri Meclis'e getireceğiz. Özele yönelik bir çalışma olacağını söyleyebiliriz artık bu kadar çok maddeli tasarılar Meclis'e gönderilmeyecektir. Bir Torba tasarı hazırlığında değiliz" dedi.

MADEN İŞLETMECİLERİNİN MALİYET NEDENİYLE MADENLERİ KAPATMASI

Zonguldak'taki kömür madencilerinin işsiz kalmasına ilişkin soruya Arınç, "İş güvenliği gerçekten yüksek boyutta masraf gerektiren bir iştir. Biz, devlet olarak bunu karşılamayı gerekli görüyoruz. Çalışan işçilerin primlerine yönelik 'maliyet yükseldi ben burayı kapatıyorum' diye bir şey yok. İnsan hayatı Türkiye ve dünyada çok önemli bir şey. Bunların hepsi düzenleme içerisine dikkate alınacak. Hükümet olarak gerekli dersi aldık" karşılığını verdi.

BEDELLİ ASKERLİK KONUSU 

Başka bir gazetecinin, "Bedelli askerlik ilgili hükümetin gündeminde var mı" sorusuna ise Arınç, "Bir beklentinin olduğunu biliyorum ama bu her gün konuşulacak bir konu değildir. Bugünkü toplantıda bir cümle bile sarf edilmemiştir. Yeni bir Askeri Ceza Kanunu yapma arzumuzdan kaynaklanan bir taslağı bugün görüştük" karşılığını verdi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Yönetmek Adam İşidir,Takım İşidir !. Tek Devlet, Tek Millet, Tek Vatan Tek Bayrak !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?