Erdoğan'dan IŞİD'e destek iddialarına sert cevap

TESK'in Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan IŞİD'e destek iddialarıyla ilgili sert konuştu: Bu bir alçaklıktır ve adiliktir

GİRİŞ 17.09.2014 11:04 GÜNCELLEME 17.09.2014 14:29
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf Ve Sanatkarlar Odası'nın Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ağırlıklı olarak çözüm süreci ve IŞİD sorunu vardı.

Çözüm süreci noktasında esnaf ve sanatkarlardan sürece destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ilgili orataya atılan IŞİD'e destek veriyor iddiları ile ilgili, çoluk, çocuk yaşlı demeden insanları katleden yaklaşımı asla kabul edemeyeceklerini belirterek Amerikan medyasında dün servis edilen heberde kullanılan fotoğrafla ilgili ise ''Bu en açık tarifiyle alçaklıktır'' dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN DESTEK İSTİYORUM

TESK'in bugün 10 milyonluk bir kitleyi temsil ettiğini belirten Erdoğan, '' O yüzden sizler toplumdaki dayanışmanın anahtarını elinizde tutuyorsunuz. Bundan dolayı sizlerden bu süreçte destek istiyoruz. İsterim ki esnaflar birbirlerine çözüm sürecini anlatsın. Terörün bedelini Güney ve Doğu Anadolu'daki insanlar ödemedi. 81 vilayetimiz istisnasız bedel ödedi.

İnşallah 77 milyon olarak bu sorunu çözeceğiz. Hiç kimse umutsuz olmasın. Türkiye'nin önünde bu meseleyi çözmekten başka bir çözüm yoktur. Esnaf ve sanatkarımızın bu hayati meselede daha fazla insiyatif alacağına yürekten inanıyorum.'' diye konuştu.


30 YILLIK MÜCADELEDE HEP YALNIZ KALDIK

Terörle mücadelede bir hususun altını kalınca çizmek istediğini de dile getiren Erdoğan, '' Türkiye 30 yıllık terörle mücadelede hep yalnız bırakıldı. Belli ülkeler yaşanan gelişmelere seyirci kalırken bazı ülkeler ise bu teröre destek verdiler. Bu bölgede faaliyet gösteren kanlı terör örgütlerinin gün gelip kendilerine silahlarını doğrultacağını geç de olsa öğrendiler. Şu anda haklılığımızı görmüş durumdalar. Ama yetmez bizimle beraber bu mücadelede ne kadar yer alacaklarını heb beraber göreceğiz.'' dedi.

İSLAMİ TERÖRÜ ASLA KABUL ETMİYORUZ

Türkiye'nin ayrım yapmaksızın her türlü terörün ve terör örğütünün karşısında olduğunu da belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;  ''Biz İslami terör diye bir kavramı asla ve asla kabul etmedik ve etmeyeceğiz de. İslam kavram itibariyle barıştan türemiştir. Barış dinine kimse kalkıpta böyle bir kavramı yakıştıramaz. İnsan canına kasteden her türlü yaklaşımın bizim nazarımızda kabul görmez. Çoluk çocuk yaşlı demeden insanları katleden yaklaşımı nasıl kabul edebiliriz.''



ALÇAKLIKTIR VE ADİLİKTİR

Yurtdışında bazı basın mensuplarınınTürkiye'ye karşı teröre destek verdiğine yönelik yayınlar yaptığını da hatırlatan Erdoğan, dün Amerika'da bir basın kuruluşu tarafından servis edilen ve haberde kullanılan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Erdoğan'ın Hacı Bayram Cami çıkışında görüntülenmiş fotoğrafıyla ilgili, '' O fotoğrafı koyarak bizi terör örgütlerine destek vermekle suçluyorlar. Bu en açık tabiri ile bu alçaklıktır ve adiliktir. Yok Türkiye petrol alıyor, yok Türkiye'de tedavi görüyorlar. Böyle bir şey asla mümkün değildir.'' diye konuştu.

49 CAN HERŞEYDEN ÖNEMLİ

Musul'da alıkonulan 49 canın herşeyden önemli olduğunu da vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''O yüzden konuşurken dikkatli konuşmak zorundayız. Ancak görüyoruz ki bu bilinç muhalefet partilerinde yok.'' diyerek sitem etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • alper tunga 9 yıl önce Şikayet Et
    YAV BU SOL GÖRÜŞLÜLER NEKADARR BIKMAZ USANMAZLAR. okadar bilgiliyseniz siz baş bakan olaydınız bırakın tayip erdoganı eleştirmeyide . destek cıkın türkiye gercek liderini buldu bırakın ugraşmayı artık pes edin.. en güçlü lider tayyip erdogannn
    Cevapla
  • Türkmenbaba 9 yıl önce Şikayet Et
    "Selim Sultan" Kardeşe. Müjde diyorsunuz da daha güzel müjde nasıl olur Allah rızası için bir anlatın.. Bunun ötesi; ödeme, sildim demektir, bu da zamanında ödeyenleri çileden çıkartıyor. Sizi anlıyorum, eğer tamamen borçlar silinse idi benim de çok hoşuma giderdi ama bunu beklemek gerçekçi değil. Borcumun büyük kısmını 36 ayda büyük zorluklarla ödedim biraz daha kaldı onu da şimdi ödeyeceğim inşaallah. Allah tüm iyi niyetli borçluların yardımcısı olsun. Borcun ne demek olduğunu iyi bilirim, hele devlete varsa ödemeden kurtuluş yok, siz ölseniz eşinizden, çocuğunuzdan alır. Gerçekten zor durumda olan, iyi niyetli olanlar var ama devleti, milleti dolandıran, vergisini, işçisinin pirimini bilerek ödemeyen kansız dolu memleket. Devlet devletliğini yapmış 36 ayda öde, faizini de sildim demiş daha ne yapsın. Daha fazlasını istersek hortumcudan ne farkımız kalır.
    Cevapla
  • selim sultan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu devran böyle gider sanmayın. destek verseydi çoktan ortaya çıkardı demişsiniz ya evet bu gün ortaya çıkmaz ama elbet bir gün gerçekler gün yüzüne çıkınca umarım iş işten geçmiş olmaz ve demişsiniz ki vatandaş af istiyor vatandaş af istemiyor vatandaş diyor ki emekli olacaklara müjde müjde dediler ama müjdeler taslakta kalmış diyor yanlış anlaşılmasın
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük Musul Aşkına.Biz bu sahalardan çekilelim, emin olun ki buralar daimi karışık ve iğtişaş (özü kaybettirilmek istenen) sahalar haline gelecektir Kaynak, Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han !. Hak ve Batılın Savaşı. Türk,Arap,Kürt,Laz,Çerkez,77.Milyon Şahlanma Zamanı.Fişini Çektiğimiz Avrupa, İsrail, İngiltere ve Haçlılar Her şeyin Farkındalar! BARBAR AVRUPA PAPA MERKEZLİ HAÇLI ORDULARI AÇ KALDILAR KUTSAL TOPRAKLARA SALDIRIYORLAR TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KOYMAYACAKLAR ! Bizim Kim Olduğumuzu ROMALILAR unutmuş galiba ! İngiliz Yahudi İttifakı ve Haçlılar siyaseti bulaşıcı bir veba gibi olup ORTA DOĞU ve AFRİKA komple yok olsa bile umurlarında değildir, onlar kimseye acımazlar kendi çıkarlarına bakarlar !
    Cevapla
  • Türkmenbaba 9 yıl önce Şikayet Et
    HEMŞİRE ve BEZGİN BEKİR'e. Eğer ışid militanlarının tedavi edildiğini söyleyen doktor, hemşire varsa bunu sana veya senin gibilere değil uluslararası kuruluşlara veya hükümet yetkililerine haber versinler. Her sakallıyı ışid'ci sanıyorsunuz. Eğer böyle bir tedavi veya destek olsa idi dünyayı ayağa kaldırırdınız. Tayyip ve Türkiye düşmanlığı gözünüzü döndürmüş, ülkeye ihanet ediyorsunuz. Evet milletin gözü açıldı sizin oyun ve tezgahınıza gelmiyor artık. Bekir Bey, Ben de 12 yıllık Bağkur borcumu geçen dönem 36 ayda büyük zorlukla ödedim, evet kredi aldım ödedim. Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama memleket sahtekar dolu. Devlet bilemez ki kim dürüst kim dolandırıcı. Maalesef ihmalinizin sonucuna katlanacaksınız ve ödeyeceksiniz. Devlet alacağından vazgeçse bu sefer ödeyen itiraz ediyor. Torbadan faydalanmanızı tavsiye ederim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı