Çankaya'ya çıkacaktı, darağacına çıktı!

Merhum Adnan Menderes'in idamının yıl dönümünde Adnan Menderes Demokrasi Platformu bir mesaj yayınladı.

Çankaya'ya çıkacaktı, darağacına çıktı!
Çankaya'ya çıkacaktı, darağacına çıktı!
GİRİŞ 17.09.2014 12:08 GÜNCELLEME 18.09.2014 11:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mesajda şu ifadeler kullanıldı;

İtilip kakılmış milyonların gür sesi olarak 1946’da “Yeter söz Milletindir!” diyerek yola çıkan Merhum Menderes 1950’de yılların tek parti zihniyetini tarihe gömerek gümbür gümbür iktidara gelmiş, on yılda yeniden Büyük Türkiye’ye doğru ilerlerken siyasi hayatımızın Kerbela’sı olan lanetli 27 Mayıs darbesiyle yolu kesilmiştir.
27 Mayıs, Milletimizle Menderes arasındaki sevgiden çıldıran vesayetçi jakoben zümrenin iki sevgiliyi birbirinden ayırma operasyonudur.

İşin garip tarafı bu operasyonu yapanların da sonrasında ne yapacaklarını bilmemeleridir. 27 Mayıs’ın Cunta Lideri İsmet Paşa’ya koşarak “Paşam emirleriniz bizim için peygamber buyruğudur” diyebilmiştir. Paşa da sorulduğunda “Darbenin ne içindeyim ne dışındayım” diyebilmiştir.

Tarihimize kara bir leke olarak geçen bu darbe ile önce hukuk katledilmiştir. Çünkü ortada ne bir suç ne bir ceza ne de cezayı verecek merci vardır. Ortada sadece “Sizi buraya tıkan kuvvet böyle istiyor” diyen düzmece bir mahkeme ile işlenen birçok siyasi cinayet vardır.

Bugün şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki Adnan Menderes Aziz Miletimizin gönüllerindeki 4. Cumhurbaşkanımızdır. Kim ne derse desin O bizim ebedi Başvekil ve ebedi Cumhur Reis’imizdir.

17 Eylül 1960’da Menderes’in boynuna geçirilen yağlı ilmek aslında Milletimize, O’nun iradesine, milli, manevi değerlerine, geleceğiyle ilgili ümitlerine, birliğine, beraberliğine ve demokrasiye geçirilmiştir.

17 Eylül Adnan Menderes isminde bayraklaşan demokrasimizin matem günüdür.
Toprağa düşen cemrelerimizi sonsuz bir acı ve özlemle, Cenab-ı Hakk’tan rahmet niyazıyla Fatiha, Yasin, ve Hatm-i Şerif’lerle bir kere daha anıyoruz.

Darağacına yürürken “Devletim ve Milletime ebedi saadetler dilerim, kimseye dargın değilim” deyip ölümü korkutan yiğitliğiyle Zeybeğim bu Millet Seni ebediyen sevecek ve aziz hatıranı yaşatacaktır.

YORUMLAR 2
  • anadolubeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN İKTİDAR OLAMIYORLAR?. İşte en büyük nedenlerinde birisi Merhum Adnan Menderes'e yapılanlardır. Bu büyük felaketin mimarları toplum tarafından sürekli dövülüyor ve yönetimden uzak tutuluyor. Velhasıl kelam Merhum Menderes bir kere öldü şehit oldu, bunlar ise her gün ölüyor. Mekanı Cennet olsun!
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇANKAYA VE DARAĞACI DA NEYMİŞ!. O şehadet derecesine ve milletin gönlüne çıktı. Rab'bim nur içinde yatırsın ve bizi de onun şefaatine nail eylesin inş.!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı