Davutoğlu: Sınır valilerimize talimat verdik

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu: Sınır valilerimize talimat verdik
Davutoğlu: Sınır valilerimize talimat verdik
GİRİŞ 19.09.2014 00:45 GÜNCELLEME 19.09.2014 09:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye ve Irak'tan gelen sığınmacılara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "İlk hedefimiz, bu kardeşlerime bulundukları yerde yardım edebilmek için sınırda yardım çalışmalarını yürütmek" dedi. 

Davutoğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki köklü bir gelenekle, her iki ülkenin en üst düzey görevlerine gelen kişilerin, ilk ziyaretileri diğer ülkeye yaptığını hatırlattı. Davutoğlu, Azerbaycan'da TANAP'ın (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) Azerbaycan'daki temel atma törenine katılacağını dile getirdi.

TANAP'ın aynı zamanda bir barış projesi olduğunu belirten Davutoğlu, "Kafkaslar'dan Balkanlar'a bir köprü kuracağız. Bu iki problemli gibi görünen bölgeyi, Anadolu birleştiriyor. Sadece Türkiye ve Azerbaycan olarak ben ve Aliyev değil, aynı zamanda Bulgaristan Cumhurbaşkanı, Gürcistan, Yunanistan ve Karadağ başbakanları bu törene katılacaklar" diye konuştu. 

'SINIR BOYUNDAKİ VALİLERE TALİMATLAR VERİLDİ'

Başbakan Davutoğlu, Suriye ve Irak'taki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacılarla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Suriye ve Irak'taki istikrarsızlığın yol açabileceği muhtemel sonuçlar konusunda bütün uyarılarımıza rağmen uluslararası toplum gerekli adımları atamadığı için, hem Suriye'den hem Irak'tan en ufak bir olumsuz gelişme olduğunda insanlar yönlerini tarihi hafızalarına da dayalı, bir şekilde Türkiye'ye ulaşıp burada güven bulmak istiyorlar. Bu bizim için insani bir görev olarak, bütün risklere rağmen kucağımızı, gönlümüzü açtık. Açmaya da devam ediyoruz.

Dün güvenlik toplantısında, bugünde çözüm süreci toplantısında bunlar ele aldı, sınır boyundaki valilere talimatlar verildi. İlk hedefimiz, bu kardeşlerime bulundukları yerde yardım edebilmek için sınırda yardım çalışmalarını yürütmek. Ve sınır boylarında birikmiş kardeşlerimizin hepsine yardım etmeye razıyız. Ancak öncelikli hedefimiz Suriye sınırlarları içerisinde mümkün olduğu kadar bu yardımları ulaştırmak. Daha sonra güvenlik konusunda ciddi sıkıntılar çıkarsa, tabii her zaman takip ettiğimiz insani politikayı göz önünde bulundurarak gerekli adımları atarız. Ama şu anda esas hedefimiz, oradaki ihtiyaçları karşılayacak şekilde valiliklerimizin sınır boylarında gerekli tedbirleri almasıdır."

YORUMLAR 4
  • Ahmet Kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    sınırın içinde bir bölge. suriye den gelen tehditlere karşı suriye sınırından 100 km içeri girilerek tampon bölge oluşturulmalı ve sınır boyunca kamplar kurulmalıdır... şu ortaya çıktı ki sınır içine mülteci alımı zor iş, önümüz kış mülteciler sınırı geçince ülkeye yayılıyor. çoğu mağdur perişan oluyor.. aslında antep urfa hatay gibi illerden diğer illere geçişler hatta bizim vatandaşlara dahi kontrollü yapılmalıdır... türkiye düşenin dostudur. bana kalsa şama kadar girin sunni arap aşiretlerin desteğini alın gidin derim
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    1- HAÇLILAR ! . Doğu’nun zenginliği ve refahı Avrupa’nın her daim iştahını kabarttı. Kıskandılar. Elde etmek için savaştılar. Yaktılar, yıktılar, katlettiler. Saddam Hüseyin’i bahane ettiler. 11 Eylül saldırılarını bahane ettiler. Şimdi de IŞİD’i bahane ediyorlar. Saddam Hüseyin kimdi? Bilmiyoruz! Peki ya El Kaide. Onu da bilmiyoruz! IŞİD’i biliyor muyuz? Hayır bilmiyoruz! Peki neyi biliyoruz. Bir büyük küresel gücün varlığını. Başka. İnsafının, vicdanının, kuralının, acımasının Allah’ının, kitabının, peygamberinin olmadığını da. Peki neyi var? Bahanesi, kurgusu, senaryosu. Bin yıl önce de vardı. Papa II. Urban1095 yılında Clermont Konsili'nde "Kutsal Toprakları Müslümanlardan kurtarmak" için çağrı yapmıştı. Bahanesi; Hıristiyan hacıların Müslümanlar tarafından saldırıya uğradığı yalanıydı. Kilise uydurduğu bu bahaneyle “kutsal” bir ordu kurdu. Haçlı ordusu!
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    2- HAÇLILAR !. Böylece barbar Avrupa’yı tek bir bayrak altında toplamayı başardı. Açlık, sefalet, hastalık ve iç çekişmelerle boğuşan Avrupa bu sayede bir çıkış yolu buldu. Kudüs’e kadar inip, Doğu’nun zenginliğini elde edeceklerdi. O vahşi ordu on binlerce masumu kesti. Binlerce kadın ve çocuğa tecavüz etti. Yaktı, yıktı, yağmaladı. İki asır boyunca da devam etti. Bugün de devam ediyor! Şimdi bir kez daha toplanıyorlar. Çünkü yine zordalar. Batmak üzereler. Yine bahaneleri var. Yine Kudüs’e kadar inecekler! Kim bilir kaç masumun kanını içecekler. Bizi de bu günaha ortak etmek istiyorlar. Soru şu: Nedir IŞİD? Kimdir, necidir? Kimin icadıdır? Ya El Kaide! Saddam Hüseyin. Sisi. Hüsnü Mübarek. Esad ailesi. Peki ya Kaddafi. Sanırım hepsi aynı tezgâhın kumaşı. Kumaşın adı da “bahane”. Hadi itiraf edelim. Türkiye’nin eli kolu bağlı. Tesadüf mü? Hayır!
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    3- HAÇLILAR !. Oyun kurucu her şeyi hesaplamış. Peki o hesaplarken biz uyuyor muyduk? Uyumuyorduk. Gezicilerle, paralellerle boğuşuyorduk! TIR’larımız, “silah taşıyor” bahanesiyle bugünü inşa etmek için durduruluyordu. CHP’li üç beş milletvekili “bu kampta El Kaideciler eğitiliyor” diye bugün için bağırıyordu. Şimdi de “neden IŞİD’e karşı kurulan koalisyon içerisinde yer almıyoruz” diye bağıracaklar. Hükümeti IŞİD’e destek olmakla suçlayacaklar. Çünkü senaryo böyle yazıldı. 49 vatandaşımızın rehin alınması da yine tesadüf değil. Ve son bir not. Büyüyen Türkiye’yi çekemiyorlar. Enerji yatırımlarını hazmedemiyorlar. Anadolu’ya, Akdeniz havzasına ve Kudüs’e hâkim olmak istiyorlar. Bizi yeniden “hasta” etmek istiyorlar. Karamsarlığa gerek yok. Senaryo aynı, oyuncular aynı, zulmeden, zulme uğrayan aynı. Hikâyenin sonunda bir Selahaddin çıkıp geliyor. Umarım tarih tekerrür ediyor. Turgay Güler Akşam !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı