Cemil Çiçek: Nefretle kınıyorum

Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Mumcu'nun fiziki takibe uğradığı iddiasıyla ilgili olarak net bir tavır koydu.

Cemil Çiçek: Nefretle kınıyorum
Cemil Çiçek: Nefretle kınıyorum
GİRİŞ 19.09.2014 06:54 GÜNCELLEME 19.09.2014 12:00

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Sayın Güldal Mumcu ile ilgili ortaya atılan iddiaları nefretle kınıyorum, doğru bulmuyorum. Bundan sonra Parlamento ve milletvekilleriyle ilgili iş ve işlem yapacak olanların gerekli hukuki hassasiyeti göstermeleri ve işlemlerini hukuk çerçevesinde yapmaları hem temennimizdir hem de onların sorumluluğundadır" dedi.

Çiçek, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun Odatv soruşturması kapsamında fiziki takibe uğradığı iddiasıyla ilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün basın yayın organlarında TBMM Başkanvekili Mumcu ile ilgili bazı haberlerin yer aldığını söyledi.

Daha önce, milletvekilleri hakkında yapılan iş ve işlemlerde yasalara uygun hareket edilmeyerek bir kısım işlemlere tevessül edildiği yolunda haberler çıktığını anımsatan Çiçek, şöyle konuştu:

"Yasama görevini yürütmekle görevli milletvekillerinin dinlenmesi, onlarla ilgili adli işlemler yapılması gibi hususlar mevzuatımızda çok açık ve net olarak ortaya konmuştur. Bu kurallara uyulmadan yapılan her türlü işlem, hukuka aykırı olduğu gibi demokratik olarak da kabullenilmesi, benimsenmesi mümkün değildir. Sayın Mumcu ile ilgili olarak ortaya atılan iddiaları nefretle kınıyorum, doğru bulmuyorum.

Bundan sonra Parlamento ve milletvekilleriyle ilgili iş ve işlem yapacak olanların gerekli hukuki hassasiyeti göstermeleri ve işlemlerini hukuk çerçevesinde yapmaları, hem temennimizdir hem de onların sorumluluğundadır. Bugün çıkan haberlerin bu manada kabul edilemez olduğunu, dinlenmelerinin asla mümkün olmayacağını belirtiyorum, bu tür kanunsuz yollara tevessül edenlerle ilgili olarak, ilgili makamların süratle işlem yapmalarını talep ediyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası