Ahmet Davutoğlu: Hani bu seçim planıydı!

Başbakan Davutoğlu Ankara Havalimanı'nda konuştu. Davutoğlu bazı muhalif basına ve siyasetçilere sordu;

GİRİŞ 20.09.2014 12:30 GÜNCELLEME 20.09.2014 13:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda rehinelerle birlikte bir otobüsün üzerinden vatandaşlara hitap etti.

Davutoğlu, şunları söyledi:     

-Allah'a hamd olsun. Hepinizi şükür ile selamlıyorum. Bugün bir bayram günüdür. Bugün bütün bir milletimiz için bayram günüdür. Üç ayı aşkın bir zamandır, gece ve4 gündüz onları hayal ettik. Rüyalarımıza girdiler.

-Hep onlarla düşündük, onlarla uyuduk, onlarla kalktık. Çocuklarımızı okşadığımızda, cumhurbaşkanımızla birlikte onları düşündük. Deniz'i, Ela'yı düşündük. Öztürk kardeşim ve ekibi vakur ve metin bir şekilde beklediler.

-Baş eğmediler. Dimdik durdular. Neyi temsil ettiklerinin bilinciyle hareket ettiler. Hepsini alınlarından öpüyorum, kucaklıyorum.

GÜVENİN DEDİK GÜVENDİLER

-Bazılarını bizzat ben aradım, bazılarını arkadaşlarım aradı. Söylediğimiz tek şey şuydu, sabredin, provokasyona gelmeyin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne güvenin dedik, güvendiler.

-Onlar biliyorlardır ki yurt dışında bayrağı dalgalandıranların bir bedeli olur. Bundan hoşlanmayanlar, bazen bazı çalışmaların içine girerler.

-Ama onlar biliyorlardı ki, o devletin sahibi aziz milletimiz onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklardı. Bu zaman zarfında, ailelerimizi provoke etmek için çok çalışanlar oldu.

ŞİMDİ KONUŞMA VAKTİ

-Dediler ki bunlar seçim malzemesi olarak kullanılacak, dediler ki bunlar cumhurbaşkanlığı seçimi için değerlendirecekler.

-Gizli bir iş birliği var dediler. Ama şu manzara ve sizlerin oluşturduğu bu güzel manzara, dünyaya ve provokatörlere gösterdi ki, bu devlet kendi vatandaşının bir tek saç telini bile dünyaya ve aleme değişmez.

-Onların bir tek saç teline zarar gelmesinden ise bütün makamları terk ederiz, mevkilerden fedakarlık ederiz canımızdan dahi fedakarlık ederiz ki tek bir vatandaşın kılı bir incinmesin. Onlar bu ailelerin acısını paylaşmaya hazır değillerdi.

-Onlar bu ailelerin acıları üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalktılar. Şimdi konuşma vakti.

BUGÜN MASKELER İNDİ

-Bugün maskeler inmiştir. Aziz milletimize teşekkür ediyorum. Öylesine aziz bir millet ki bu millet, emin olun ki bütün bu süre içinde mesajlarımız durmadı, tweetlerle değişik mesajlarla.

-Türkiye'nin her bir kesiminden 'merak etmeyin sayın başbakanımz' diye, hep şunu dediler 'gece ve gündüz dua ediyoruz, sağ salim gelecek' dediler.

-Gece yarısı kalkıp bu kardeşlerimiz için secdeye kapananları biliyorum, onların alınlarından öpüyorum. Allah onlardan razı olsun.

-Bu zaman zarfında aileleri provoke etmeye çalıştılar. Seçimler için bir plan dediler.

-Bu aileler acıyla ailelerini beklerken onlar bu aileler üzerinden siyaset yapmaya çalıştılar.

-Artık provokasyonu bırakın ve milletle birlikte sevinin.

-MİT personelimize ve müsteşarımıza teşekkür ediyorum. Öztürk Yılmaz hem milletimizin hem de Dışişleri Bakanlığımızın haysiyet ve şerefini temsil etti.

-İsimsiz kahramanları selamlıyorum. Allah onlardan razı olsun.

YETİMLERİ DÜŞÜNÜN

-Uluslararası topluma sesleniyorum. Suriyeli ve Iraklı yetimlere sahip çıkın. Onlar sahip çıkma vaktidir.

-Dünyanın her neresinde olursa olsun bir mazlumun gözyaşını silmek için bir an bile beklemedik beklemeyeceğiz.

YORUMLAR 7
  • aydın erkil 9 yıl önce Şikayet Et
    evet seçim yatırımıydı patladı elde. evet herşey seçim planıydı ama işler istedikleri gibi gitmedi planlar bozuldu ve ellerinde patladı, herseyi yüzüne gözüne bulaştı. orda insanlar herseyden haberdardı günler öncesinde, bir yere gitmeyin dendi sizi esir alsınlar dendi. kiminle dalga geçiyorsunuz. gömüyor musunuz rehine olan vatandaşlarımızın yüzlerini durumdan hiç memnun değiller bu şekilde bu duruma getirilmelerinden büyük rahatsızlar
    Cevapla
  • Turan 9 yıl önce Şikayet Et
    osman öztürk Allah sana akıl versin. seçimden önce getirilecekti fakat seçim propandası yapılacağı söylenince bu zamana sarktı..
    Cevapla
  • sami tümer 9 yıl önce Şikayet Et
    herkez görevini yapacak. yine başladılar merak etmeyin zamanında rehin alınmasına neden izin verildi den girdiler bu operasyon kötü yönetimin üstünü örtemezden çıktılar daha neler yumurtlayacaklar bakalım, ama çatlayın hasetinizden abd bile getiremiyor bir rehineyi bile
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bana bir ben lazım, bir de beni anlayan !. Beni bir ben anlarım, bir de beni yaradan. Necip Fazıl Kısakürek !
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    eğer bu durum karşısında da konuşuyorsan. sen acilen doktora git eyy hastalıklı beyin bu operasyon mitin büyüklüğüdür devletin aklıdır tabi hasta beyinler adı üstünde normal düşünce fikir üretmeleri normal yollardan olmaz onlara zorla beyinlerine sokulmuş düşünceleri tekrarlar ve kendiliklerinden fikir karşılaştırma kıyas vs yapamazlar bu son olaylar sırasında göz yaşı dökmeyen bizden değildir açık konuşmak gerek derim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...