HDP'li 3 vekili İsviçre'de açlık grevi yapacak

HDP milletvekilleri IŞİD'e kaşı BM ve uluslararası güçlerin Kürtlere silah yardımını sağlamak amacıyla açlık grevi başlatacak.

HDP'li 3 vekili İsviçre'de açlık grevi yapacak
HDP'li 3 vekili İsviçre'de açlık grevi yapacak
GİRİŞ 21.09.2014 10:40 GÜNCELLEME 21.09.2014 12:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

HDP milletvekilleri Selma Irmak, Sebahat Tuncel ve Kemal Aktaş, IŞİD'e kaşı BM ve uluslararası güçlerin Kürtlere silah yardımını sağlamak amacıyla açlık grevi yapmak için İsviçre'ye gitti.

HDP Şırnak Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarında soykırımın yaşanmasına engel olmak için partisinin milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Kemal Aktaş'ın yanı sıra DTK'da görevli olan eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Feleknaz Uca ile birlikte BM'nin Cenevre binası önünde açlık grevi başlatacaklarını söyledi.
Selma Irmak, açlık grevinin yanı sıra diplomatik temaslarda da bulunacaklarını belirterek, "BM ve uluslararası güçlerden IŞİD çetelerinin saldırılarının bertaraf edilmesi için Kürtlere silah yardımında bulanmalarını isteyeceğiz" diye konuştu.
 

YORUMLAR 2
  • Omer UCAR 9 yıl önce Şikayet Et
    Canli kalkan. HDP`nin bu saygideger vekillerine nacizane onerim; Avrupa`ya gidip aglamak yerine, sadece kendileri degil, onlara oy veren degerli secmenleri ile birlikte tum HDP`li vekiller birlesip, Suriye/Irak`a gitsinler ve (burada Turk askerine karsi yaptiklari gibi) halklari ile ISID arasinda canli kalkan olsunlar. Soz bir daha ki secime oyum onlara.
    Cevapla
  • Abdulkerim S. Buğra 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi çıkarın kebapları ortaya.... Bunlar halklarını kışkırtır, sokağa döker, perişan eder; kendileri de açlık grevi yapıyoruz diye kebapları baklavaları işkembeye indirir gizliden gizlide. Dha önce şahit olmadık mı?...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?