Erdoğan Suriyeli kızın yaşadıklarını anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kendisiyle paylaştığı bir olayı paylaştı.

GİRİŞ 21.09.2014 12:23 GÜNCELLEME 21.09.2014 13:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul Konsolosluğu'ndan IŞİD tarafından kaçırıldıktan sonra dün kurtarılan Türk vatandaşları ve ailelerine hitap etti. Erdoğan konuşmasında Suriye sınırındaki göçten de bahsetti. Bombaların altında kalan Suriyelileri göz göre göre ölüme terk edemeyeceklerini belirten Erdoğan, hiçbir ırk, mezhep ve etnik unsur ayrımı yapılmadan kabul edildiklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kendisine aktardığı bir olayı konsolosluk görevlileri ve basın mensuplarıyla paylaştı. Erdoğan, İstanbul'da Suriyeli bir kızın yaşadığı olayı şöyle anlattı;

''13-14 yaşında Suriyeli bir kızımız maalesef bir kaza geçiriyor ve yoldan geçen otomobilin altında kalıyor. Kemikleri eziliyor ve hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alınıyor. OIaydan sonra ailesi aranıp bulunuyor. Tabi orada zabıt tutulacak. Ama Suriyeli baba şikayetçi olmuyor. Kendisine kızınız her an ölebilir deniyor. O da 'Erdoğan, Türkiye bize kucak açtı. Biz ölümden kaçıp buraya sığındık. Bırakın yoğun bakımı kızım ölse dahi ben şikayetçi olmayacağım' demiş.''

YORUMLAR 7
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğer tadını bilirseniz ekmeği !. Paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir. Necip Fazıl Kısakürek. Necip Fazıl Kısakürek !
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    YORUMLARA. Ben ,İstanbul-Soğanlı da oturuyorum ve oturduğum semt Suriyeli kaynıyor,evimin tam yanından çevre yolu geçiyor ve bu yolda devamlı Suriyeli çocukların arabaların önüne kendini atarcasına su sattıklarına şahit oluyorum,yine Soğanlı Meydanı dilenen Suriyeli çocuklardan geçilmiyor ve çoğu bunu kendini geçen arabaların önüne atarcasına ,gelip geçen arabalardan para dilenerek yapıyor,ve yine çevre yolundan Bağcılar tarafa gidip,Mahmutbey yoluna saparsanız üst geçitlerin altında kamp kurmuş Suriye lileri görürsünüz, ordada çocukları arabaların önüne salıp para dilendiriyorlar. yani çoğu Suriye linin çocuklarına yaptırdığı, çocuklarını arabaların önüne salıp para dilendirmek. inanmayan semtime gelsin gözüyle görsün. ve de Soğanlı Yeşilada Sokaktaki evimin tam karşısındada bodrum katında Suriye liler oturuyor,giren çıkan belli değil,ara sıra polis gelip yokluyor,yaptıkları iş her gün çocuk arabasına koydukları çocuklarıyla dikenciliğe çıkmak.
    Cevapla
  • sedat tas 9 yıl önce Şikayet Et
    suriye konusunda. vicdan azabı duymalılar yanlış politikalarının günahını bütün ülkeye ödetmeye çalışıyorlar
    Cevapla
  • Merak1 9 yıl önce Şikayet Et
    hasanzafergülten. Hasanzafergülten Bey, belki yazıdğınız da doğru olabilir ama, Müslüman emin olmadığı bir konuda bu şekilde yorum yapmamalı. Müslümana sui zan değil, hüsnü zan yakışır.
    Cevapla
  • orhan1980 9 yıl önce Şikayet Et
    hasanzaf Allah sana akıl fikir versin. Trollük dedikleri şey böyle olsa gerek.Olayın aslını çok iyi biliyormuşsun gibi buradan atıp tutuyorsun.Senin gibi izansız insanlara Allah insaf,izan ve akıl versin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...