Erdoğan’dan Ahilik Haftası mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ahilik haftasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Erdoğan’dan Ahilik Haftası mesajı
Erdoğan’dan Ahilik Haftası mesajı
GİRİŞ 22.09.2014 12:00 GÜNCELLEME 22.09.2014 12:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir" dedi.

AHİLİK KARDEŞLİK VE DOĞRULUK DEMEKTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahilik Haftası münasebetiyle yayımladığı mesajında, 13. yüzyılda Anadolu’da temelleri atılan Ahiliğin ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas aldığını kaydetti. Esnaf ve sanatkârlığı meslek ahlakı, olgun kişilik, doğruluk ve tevazuyla harmanlayan Ahilik kültürünün Selçuklu ve Osmanlı devletlerinin sosyal ve ekonomik hayatında etkili rol oynadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dedi:

AHİ EVRAN'IN AHLAKI

"Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir. Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir. Bu düşünceler eşliğinde Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin başarılı geçmesini diliyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere aziz vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler