MHP'den tampon bölge çıkışı

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, IŞİD terör örgütü ile mücadelede Türkiye’nin duracağı yerin TBMM’de belirlenmesini savundu.

MHP'den tampon bölge çıkışı
MHP'den tampon bölge çıkışı
GİRİŞ 22.09.2014 13:01 GÜNCELLEME 22.09.2014 13:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, IŞİD ile mücadelede Türkiye’nin alacağı rolün TBMM’de belirlenmesini isteyerek, “Suriye sınırında tampon bölge oluşturulması ve uçuşa kapalı bölge ilen edilmesi de dahil koalisyon eylem planında Türkiye’nin üstleneceği role ilişkin hususlar TBMM’de bir an önce görüşülmelidir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ROLÜ TBMM’DE GÖRÜŞÜLMELİ”

IŞİD terör örgütüne karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyon’da Türkiye’nin rolünün TBMM kararına göre belirlenmesini isteyen Ayhan, şöyle devam etti:

“Suriye sınırında tampon bölge oluşturulması ve uçuşa kapalı bölge ilen edilmesi de dahil koalisyon eylem planında Türkiye’nin üstleneceği role ilişkin hususlar TBMM’de bir an önce görüşülmelidir. AKP’nin eğer verdiği söz yok ise acilen IŞİD’in terör örgütü olup olmadığını açıklaması gerekir. İç ve dış kamuoyunda yer alan iddiaların doğru olmadığı kamuoyu ile paylaşılması gerekir.”

Bir gazetecinin Meclis açıldığında Kuzey Irak ve Suriye ile ilgili iki tezkerenin geleceğini hatırlatması üzerine Ayhan, tezkerelerin mahiyetini görmeleri gerektiğini söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • arif kara 9 yıl önce Şikayet Et
    bu mhp. bu mhp , bdp den daha hain ve türkiye düşmanıdır.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu MHP’nin ne istediğini bilen varsa yazsın. Bir taraftan ABD, Batılı müttefikleri ve İran’ın istediği gibi IŞİD’e karşı harekatı destekleyerek adeta PKK’ya da dolaylı destek atmak niyetinde gibi görünüyor. Diğer taraftan (muhtemelen) IŞİD’in PKK’yı bitirmesini umuyor.
    Cevapla
  • osmanmert 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülke krallıkla yönetilmiyor. mecliste görüşme yapılmalı. Tampon bölge oluşturulup. Pkk ya müdahale edilmeli
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    tampon bölge konusu. konuşuldu ama içerdeki ajanlar tarafından korkutulduk orda sert bir ordu taviz vermeden hakkaniyetle duruş gösterirse emin olun burda maruz kaldığı sıkıntılara orda kalmaz orda narkotik işler aktif ajan vari kitlesel olaylar olmasına daha çok var o zamana kadar düzeni kurar orda yerel halkı da başa geçirir çıkarız diyorum ama korkmamak lazım ferasate ile bakılırsa bu göç ile ciddi kaotik olaylar ve güvenlik zaafiyeti yaşayacağımızı düşünürsek bu tampon bölge planını rafdan çıkarıp eyleme sokmalıyız..daha akıllıca olur
    Cevapla
  • engin öz 9 yıl önce Şikayet Et
    nimetten sayılma isteği. MHP sen arık nir hiçsin sana danışılacak senden fikir yürütmeniz istenecek hiç olay yok. siz hakkınızı pkk ile mücadele için hkümetin yürüttüğü hiç bir çalışmaya katılmayarak dinlemeyerek anlamayarak kaybettiniz. ve en son rehine olayında paronaya partisi olduğunuzu bahçeli baş paranoyağı tescillemiş oldu. aklı selimle siyaset yapılır paranoya ile değil.. siz ise toplu paranoyaksınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar