CHP'li Tanal polis aracını kovaladı

Mahmut Tanal, Suruç'ta otomobiline çarpan polis aracının peşinden koştu sonra zırhlı araca tutunarak durdurmaya çalıştı.

CHP'li Tanal polis aracını kovaladı
CHP'li Tanal polis aracını kovaladı
GİRİŞ 24.09.2014 17:05 GÜNCELLEME 24.09.2014 18:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Suruç ilçesine bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut  Tanal ile içinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve bazı partililerin bulunduğu, CHP Şanlıurfa İl Saymanı Hayrettin Cidil yönetimindeki 63 M 3169 plakalı otomobile ilçe merkezinde seyir halindeki 63 A 0831 plakalı zırhlı polis aracı çarptı.

Maddi hasarın oluştuğu otomobilden inerek tepki gösteren Tanal, olay yerinden uzaklaşan polis aracının peşinden koştu. Zırhlı araca asılan Tanal, bir süre arkasından asıldığı araçla yaklaşık 2 kilometre yol kat etti.

Milletvekilinin asılı bulunduğu zırhlı araç, bu sırada park halindeki 63 ER 168 plakalı başka bir otomobile çarptı. Bu otomobilde de maddi hasar oluştu.

Tanal, güvenlik noktasında duran aracın sürücüsü polis memuruna tepki gösterdi.



Şikayetçi oldu

Tanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suruç ilçesinde yaşanan gelişmelerle ilgili kaymakamlık ve belediye başkanlığı ziyaretleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Ziyaretlerin ardından Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda incelenmelerde bulunmak üzere aracına bindiğini anlatan Tanal, "Arabaya bindikten sonra daha kaymakamlık binası yakınlarındayken üzerimize doğru gelen zırhlı polis aracı, bizi görmesine rağmen gelip arabaya çarptı. Kazayı incelemek için arabadan inerken polis aracının kaçmaya başladığını gördüm ve aracın üzerine doğru koşmaya başladım" dedi.



Araca doğru "dur" şeklinde bağırdığı halde durmayınca, aracın arka kısmına tutunduğunu dile getiren Tanal, şöyle konuştu:

"Polis aracının arkasında yaklaşık 10 kilometre gittik. Bu sırada sürekli 'dur' diye bağırdım ama durmadı. Bu sırada başka bir araca daha çarpıp kaçmaya devam etti. Bir süre sonra yavaşlayan aracın ön tarafına geldiğimde sürücü yeniden hareket etmeye başladı. Bu sefer de şoför kapısındaki basamaklarına tutunup, canımızı hiçe sayarak yola devam ettik. Nitekim bir petrol istasyonunda aracı durdurmayı başardık. Çok şükür canımıza bir şey olmadı. Ama bindiğimiz araç kullanılamaz hale geldi. Şu an çekici yardımıyla Şanlıurfa'ya geliyor. Hukuk devleti olan bir ülkede kanuna en fazla riayet etmesi gereken kişilerin vatandaşın malına zarar vererek böyle bir tutuma bürünmesi doğru değil."

Tanal, olayın ardından Emniyet Müdürlüğüne giderek sürücü polis memuru hakkında şikayetçi olduğunu belirterek, olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • hacı 9 yıl önce Şikayet Et
    ıslah eylesin.... arkadaşlar,bunlar yola gelcek,inş.dua etmek gerekiyor hemde bol bol..çünki;bunlar cahildirler.zaten erdoğan olmasaydı,çoktan karışırdı belki ortam.sayın c.başkanımız bunları idare ediyor.yola gelmelerini istiyor.kime kalmış bu dünya.yine akıllı olan kendini heryer de kurtaracktır.sakın tahriklere gelmeyelim.asker ve polisimiz canı sağ olsun.onlara papuç bırakmayacaktır.sağ duyulu ve soğuk kanlı olmalıyız.bunların aslahı için ve asker polis ve tüm devlet çalışanlarımıza da sağlıklı ve huzurlu olmaları için bol bol dua edeceğiz.
    Cevapla
  • adnan bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    CEVAPCI. luzumsuz işler müdürü bu adam yine luzumsuzluk ardında KOŞMAYA DEVAM EDİYOR. hasbel kader vekil olmuş olmuş ama sadece luzumsuz işler vekili olmuş.sadece vekil bimem anladınızmı? ZIRHLI ARACI KULLANAN KARDEŞİMİZİ CANI GÖNÜLDEN KUTLARIM. iyikide durmuşsun araçtan düşüp mevta olsaydı nüfustan sayar senin başını yakarlardı. sen göğsünü siper ederek vatan için görev yapıyorsun . bu ve buna benzerlerde luzumsuzluk yapmayı iş olarak benimsemişler. bir dahaki sefere LÜTFEN ÇALININ ETRAFINI DOLAŞ
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu vekil bu chp. yahu hiç mi tabanından çekinmiyor bunlar bu vekil ne için var biliyormusunuz kanun çıkarmak fikir üretmek ama bunun yaptığını zaten yapan çok insanımız :)) işide kızıyoruz polise taş atıyoruz sonra işidle mücadele etmeye gidicaz diyorlar arabaları kaçak seçmişler istanbuldan çıkamadılar:)) halbuki otogar devamlı seferleri var bu bölgeye hepsinden vazgeçtik sosyal sorumluluk deyip orda göç edenlere sağlık gibi birçok konuda kol kanat germe sosyal dernek vs ile yerel halka kendi toprağımızda çalışabilirlerdi hizmet ederlerdi gerçekçi idi o :)) onuda yapmazlar istanbul varken:))
    Cevapla
  • mehmet özkaya 9 yıl önce Şikayet Et
    senin farkın ne?. sen ülken için yapman gereken yerine pkk militanlarına özenen milletvekili ayıp yazık o sıfatı hak etmiyorsun.benim vekilim olamazsın.şükürde degilsin.yazık.
    Cevapla
  • fırat barut 9 yıl önce Şikayet Et
    Tırmanmaya meraklıysa. biz o vekile tırmanacak bi şey buluruz :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak